Šport > Nogomet
162 ogledov

Krvnik velikanov dobil nepričakovano pomoč

ajax Epa
V domačem prvenstvo bo vse podrejeno dogajanju v ligi prvakov.

Nizozemski nogometni velikan Ajax je dobil nepričakovano pomoč pred polfinalnim obračunom lige prvakov proti Tottenhamu, saj je vodstvo eredivisie spremenilo spored domačega prvenstva, da bi pomagalo pripravam na veliki obračun.

Tottenham bo na prvi tekmi polfinala LP gostil Ajax 30. aprila, dva dneva za tem, ko bi moral Ajax v domačem prvenstvi gostovati pri De Graafschapu, ki se bori za obstanek.

A zdaj je vodstvo lige vse tekme omenjeni vikend, predzadnji krog nizozemskega prvenstva, odpovedalo in naj bi jih na koledar umestilo 15. maja, po sprva predvidenem finalu prvenstva 12. maja.

Vodstvo nizozemske nogometne zveze (KNVB) je dejalo, da je odločitev v prid temu, da ima Ajax med tekmami "vsaj dva cela dneva počitka".

"Ne le Ajax, celoten nizozemski nogomet ima od tega koristi," so zapisali pri KNVB in priznali, da vsi klubi niso bili zadovoljni z novim razporedom DP, a ko so načrtovali domačo ligo, niso računali, da bi se kakšno nizozemsko moštvo lahko prebilo med najboljše štiri evropske klube v ligi prvakov.

Ajax je v domačem prvenstvu ta čas na prvem mestu, a štiri tekme pred koncem vodi pred PSV le zahvaljujoč gol-razliki.

Matthijs de Ligt Kapetan in junak Šport To je Ajaxov čudežni deček
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.