Šport > Nogomet
860 ogledov

Ajax v Madridu ponižal Real

Real Madrid : Ajax
Nogometaši nizozemskega Ajaxa in angleškega Tottenhama so prvi četrtfinalisti lige prvakov. Ajax je s skupnim izidom 5:3 izločil branilce naslova Real Madrid, Tottenham pa s 4:0 Borussio Dortmund.

Nizozemci so Špance nocoj premagali s kar 4:1, prva tekma se je končala z 2:1 za Real.

Ajax je v prvi pravi priložnosti na tekmi takoj zatresel gol Reala. Dušan Tadić je potegnil po desni strani, podal do Hakima Ziyecha, ta pa je žogo poslal v gol. V 19. minuti so se Madridčani znašli v novih težavah, saj je Ajax zadel že drugič. Znova je Tadić preigraval in se izkazal z lepo podajo, ki jo je unovčil David Neres. Povrhu vsega je trener Reala Santiago Solari moral v 29. oziroma 35. minuti še zamenjati poškodovana Lucasa Vazqueza in Viniciusa.

Vinicius | Avtor: Profimedia Profimedia

Srb v dresu Ajaxa Tadić je bleščečo predstavo kronal z lepim zadetkom v 62. minuti s 15 metrov v desni zgornji kot gola Reala. Tretji gol je dolgo časa "visel v zraku", saj je glavni sodnik Felix Brych s pomočjo ekipe v sobi za tehnologijo VAR dolgo časa odločal, ali je žoga pred zadetkom žoga prečkala črto za avt.

V 70. minuti je novo upanje Realu z golom za 1:3 vlil Marco Asensio, ki je odločil že prvo tekmo v Amsterdamu. Že dve minuti kasneje je Ajax znova zabil, s prostega strela s strani je katastrofalno postavljenega Thibauta Courtoisa presenetil Lasse Schone.

V sodniškem dodatku si je rdeči karton prislužil še Realov branilec Nacho.

 

Tottenham z zmago potrdil napredovanje

 

Tottenham si je že na prvi tekmi na stežaj odprl vrata v četrtfinale, saj je Borussio Dortmund premagal s 3:0. Na povratni tekmi je napredovanje Angležev z golom v v 49. minuti potrdil Harry Kane.

Harry Kane | Avtor: Profimedia Profimedia

V sredo bosta na sporedu tekmi med PSG in Manchester Unitedom (2:0) ter Portom in Romo (1:2).

Čez teden dni bo Manchester City branil prednost s 3:2 proti Schalkeju, Juventus bo doma lovil zaostanek proti Atleticu Madridu Jana Oblaka z 0:2. V sredo bosta na sporedu še dve tekmi, ki sta se uvodoma končali z 0:0. Bayern München bo gostil Liverpool, Barcelona pa Olympique Lyon.

 

* Izidi:
                                         druge tekme     prve tekme
- torek, 5. marec:
Real Madrid - *Ajax Amsterdam             1:4 (0:2)            2:1
Borussia Dortmund - *Tottenham Hotspur    0:1 (0:0)            0:3

- sreda, 6. marec:
21.00 PSG - Manchester United                                 2:0
21.00 Porto - Roma                                            1:2

- torek, 12. marec:
21.00 Manchester City - Schalke 04                            3:2
21.00 Juventus - Atletico Madrid                              0:2

- sreda, 13. marec:
21.00 Bayern - Liverpool                                      0:0
21.00 Barcelona - Olympique Lyon                              0:0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice