Šport > Nogomet
2760 ogledov

Ramos si je zadrgnil vrv okoli vratu, dokazi mu ne govorijo v prid

sergio ramos
Kapetan Reala je v pričakovanju odločitve Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je pod drobnogled vzela sumljivo dogajanje na tekmi z Ajaxom.

Branilec madridskega Reala Sergio Ramos se brani pred obtožbami, da je v zaključku srečanja osmine finala lige prvakov v Amsterdamu namerno izsilil rumeni karton in si tako prislužil eno tekmo prepovedi igranja.

Kapetan španskega velikana naj bi to storil z zelo jasno izdelano namero. Uefa ga sumi, da je iskal rumeni karton, katerega posledici sta tekma prepovedi in izbris preteklega disciplinskega zapisnika. Ramos bi tako v četrtfinalu zaigral s čisto kartotetko, kar bi mu omogočilo več manevrskega prostora.

Nogometaš si je težave nakopal kar sam, ko je po koncu obračuna novinarjem nespametno zaupal: "Lagal bi, če bi dejal, da nisem iskal kartona." Dodal je še, da je bila to težka odločitev. S tem je vzbudil pozornost Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je proti njemu sprožila postopek.

Ramos bo ne glede na razplet preiskave izpustil povratno tekmo v Madridu, kjer bo Real branil prednost enega zadetka (1:2). Če bo spoznan za krivega, bi lahko dobil še dve tekmi prepovedi, potemtakem bi se v ekipo šele v polfinalu, če se bo seveda tja uvrstila.

Španec se je kasneje poskušal ograditi od prvotne izjave in zdaj odločno trdi, da je poskušal izsiliti prekršek, ne pa tudi rumenega kartona.

Toda Španec ima še eno veliko težavo. Tekme lige prvakov so pokrite z vseh možnih zornih kotov in tako so ga kamere v zaključku srečanja ujele, kako je v komunikaciji z Realovo klopjo vprašal, ali naj izsili rumeni karton. 

Kljub dokazom branilec vztraja, da je nedolžen. "Zelo me preseneča vse skupaj. Poskušal sem izsiliti prekršek. Neizbežen prekršek," je zatrdil za Marco.

"Nisem imel izbire. To je bil nevaren protinapad v 88. minuti tekme. Zato sem rekel, da bi lagal, če bi rekel, da nisem pričakoval ene tekme prepovedi. Ker nisem imel druge izbire, kot da naredim prekršek," je dodal Ramos.

"Če bi želel izsiliti prepoved, bi lahko to storil v skupinskem delu. Na primer proti Romi, saj smo si že zagotovili napredovanje. Ali na zadnji tekmi proti CSKA-ju, ker je bila brezpredmetna. Na tisti tekmi sploh nisem igral," je poudaril.

Komentarjev 1