Šport > Nogomet
1983 ogledov

Tottenhamov zvezdnik ob zgodovinskem uspehu sam v solzah žalosti

Moussa Sissoko
Nogometaš Tottenhama je izpustil noro končnico tekme proti Manchester Cityju. Po zadetku Sterlinga je namreč v solzah odhitel v slačilnico. Ni vedel, da soigralci proslavljajo uvrstitev v polfinale lige prvakov.

"Zlomilo me je, ko smo v sodnikovem podaljšku prejeli zadetek. Takoj sem se vstal ter pobegnil v slačilnico," je začel z neverjetno anekdoto vezist Tottenhama, Moussa Sissoko, ki ni imel pojma, kakšna drama se je odvila v zadnjih minutah tekme z Manchester Cityjem.

Francoz se je sicer poškodoval v 41. minuti tekme, ko je bil prisiljen zapustiti igro ob rezultatu 2:2. Zamenjal ga je Fernando Llorente, ki se je kasneje pretvoril v prvega junaka tekme z odločilnim zadetkom.

Moussa Sissoko | Avtor: Profimedia Profimedia

Sissoko je tako nadaljevanje tekme spremljal s klopi vse do sodnikovega podaljška, ko je Raheem Sterling zabil zadetek za 5:3 in vrgel celoten stadion v ekstazo, saj je ta rezultat v polfinale Lige prvakov vodil klub iz Manchestra. Sissoko se je zlomljen odpravil v tunel in slačilnico. Niti pomislil ni na to, da je sodnik zaradi prepovedanega položaja zadetek razveljavil ter da je njegova ekipa po dramatičnem zaključku napredovala v polfinale.

Liga prvakov Šport Šok v Manchestru! VAR razveljavil odločilni gol Cityja

"S klopi sem opazoval, kako smo prejeli zadetek za poraz in izpad. Zlomilo me je, takoj sem se vstal ter odšel v slačilnico. Bil sem sam. Ni bilo televizije, nisem spremljal tekme in bil sem prepričan, da smo izpadli," je za L'Equipe povedal Sissoko.

"Nato pa je v slačilnico pritekel član strokovnega štaba naše ekipe in kričal 'Neverjetno, uspeli smo!' "

"Vprašal sem ga 'Pa kako nam je uspelo?'. Pojasnil mi je, da je sodnik gol razveljavil. Takoj sem vstal, oblekel majico, pozabil na poškodbo in stekel na igrišče. Nisem želel zamuditi proslave takšnega zgodovinskega uspeha. Preživel sem neverjeten čustveni šok," je zaključil Sissoko.

Tottenham | Avtor: Profimedia Profimedia

Sterlingov zadetek je bil sicer popolnoma upravičeno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja Segia Agüera na začetku akcije, tako da se je tekma končala z rezultatom 4:3, Tottenham pa je napredoval zaradi več doseženih zadetkov v gosteh.

Manchester City : Tottenham Sporna situacija Šport Posnetek, ki ga sodniki niso videli... Ali bi vendarle morali soditi roko? Liga prvakov žoga Pot v Madrid Šport Znani termini končnice Lige prvakov
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice