Šport > Nogomet
8101 ogledov

Grozljivka: zdravnik ga je poslal nazaj na igrišče, nato pa ...

vertonghen Print Screen
Zdravniška služba je z napačno presojo ogrozila življenje belgijskega branilca Jana Vertonghena.

V torek je bila v Londonu na sporedu prva polfinalna tekma lige prvakov. Boljše izhodišče so si priigrali nogometaši Ajaxa, ki so Tottenham premagali z 1:0. Edini zadetek na tekmi je v 15. minuti dosegel Donny van de Beek. Nizozemski prvoligaš je na poti do polfinala zbral že dva odmevna skapla - v osmini finala je izločil veliki Real Madrid, v četrtfinalu pa še Juventus. Do senzacionalne uvrstitve v finale ga loči samo še 90 minut.

Tottenham : Ajax Liga prvakov Šport Ajaxova pravljica se nadaljuje

V v 32. minuti prve polfinalne tekme na londonskem stadionu je prišlo do neljubega dogodka, ko se je v brutalnem trčenju s soigralcem Tobyjem Alderweireldom resno poškodoval Jan Vertonghen.

Branilec je okrvavljen obležal na zelenici, po posredovanu zdravniške službe pa je na presenečenje vseh prisotnih dobil zeleno luč za nadaljevanje.

Španski sodnik Antonio Mateu Lahoz je ob tem od zdravnikov zahteval, naj dvakrat preverijo znake morebitnih poškodb glave, kar so tudi storili, nogometaš pa je nato preoblekel svoj dres in se vrnil na zelenico.

vertonghen | Avtor: Epa Epa

Kmalu zatem je postalo očitno, da srečanja ne bo mogel nadaljevati. Omotičen in opotekajoč se je klopi signaliziral, da mora z igrišča. Dogodek je sprožil razpravo, ali je zdravniška služba domačega moštva sledila varnostni proceduri v primerih suma pretresa možganov.

"Vertonghenu v nobenem primeru ne bi smeli dovoliti vrnitve na igrišče. Ogaben in patetičen prikaz Tottenhamove zdravniške službe," je odločitev močno obsodil upokojeni ameriški nogometaš Taylor Twellman.

Trener Londončanov Mauricio Pochettino je komentiral. "Nisem bil vpleten. To je bila zdravnikova odločitev. Zelo je pomembno, da se upošteva protokole in naša zdravniška služba je to tudi storila. Z Janom je vse v redu. Po tekmi je sam zapustil stadion. Treba ga bo opazovati, saj je dobil močan udarec. Pristojni so sledili protokolu in ocenili, da lahko nadaljuje. Jana je nato obšla slabost in morali smo ga zamenjati. V tovrstnih primerih imajo zdravniki vedno zadnjo besedo. Nikoli ne dvomim v njihove odločitve."

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.