Šport > Nogomet
979 ogledov

Odločilno kolo La Lige prirejeno, pogovori posneti

Valladolid Valencia Epa
Na zadnje dejanje letošnje sezone elitne španske nogometne lige je padla temna senca dvoma.

Sedem nogometašev španskega prvoligaša Reala Valladolida naj bi sodelovalo pri prirejanju izida tekme zadnjega kroga pravkar končane sezone La Lige, ki je Valencii zagotovila igranje v Ligi prvakov, poroča španski častnik El Mundo. Časopis je do imen prišel na podlagi podatkov iz telefonskih pogovorov.

Nameščanje nogometnih tekem Množične aretacije Šport Nekdanji Realov zvezdnik aretiran zaradi vodenja kriminalne organizacije

Eden izmed sodelujočih, Carlos Aranda, ki je v preteklosti igral tudi za madridski Real, je domnevno po zadnji prvenstveni tekmi med Valladolidom in Valencio dejal, da je kupil sedem igralcev Valencie. Valencia je to tekmo dobila z 0:2 in si tako zagotovila mesto v Ligi prvakov.

"Valencia dobi prvi polčas in tudi drugega, v redu? (...) Nihče ne more vedeti, veš, kaj ti govorim. Nihče!" je Aranda dejal v telefonskem pogovoru prijatelju pred začetkom tekme, na kateri je Valladolid v vsakem polčasu zadel enkrat.

Luka Modrić Madrid Betis La Liga Šport Za slovo še eno razočaranje Reala, znani vsi odgovori

Med grešniki naj bi bil tudi kapetan Borja Fernández, proti kateremu so v klubu že pretekli teden sprožili disciplinski postopek.

"Upamo, da ne bomo našli nič spornega. V vsakem primeru pa je prav, da to preverimo, ker se moramo v klubu boriti proti korupciji," je dejal nekdanji brazilski reprezentant Ronaldo, ki je od te sezone lastnik Valladolida.

Real Valladolid | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice