Šport > Nogomet
1973 ogledov

Nekdanji Realov zvezdnik aretiran zaradi vodenja kriminalne organizacije

Nameščanje nogometnih tekem Epa
Nekdanji as madridskega Reala je bil aretiran, ker naj bi bil član kriminalne organizacije, ki je prirejala izide nogometnih tekem.

Nekdanji zvezdnik Real Madrida, Raul Bravo, je zgolj eden izmed mnogih, ki so bili aretirani zaradi vpletenosti v nameščanje nogometnih tekem.

Bravo naj bi bil nekakšen vodja organizacje, katero sestavlja več sedanjih in nekdanjih nogometašev ter strokovnih delavcev klubov iz najmočnejših dveh španskih nogometnih lig.

Raul Bravo | Avtor: Epa Epa

Iz vodstva La Lige so se oglasili z objavo: "Policijsko dejanje je posledica pritožb glede možne prirejenosti tekme La Lige iz maja leta 2018."

"La Liga se na vse načine bori proti prirejanju tekem. Zelo pomembno je, da imamo pošteno tekmovanje," so še dodali.

Španska policija je sicer v povezavi s prirejanjem nogometnih izidov izvedla več aretacij po celotni državi. Vpleteni naj bi bili obtoženi, da so manipulirali z izidi določenih tekem, da bi zaslužili na športnih stavah.

Raul Bravo | Avtor: Epa Epa

Zaenkrat naj bi policija aretirala sedmerico ljudi,med katerimi je zagotovo najbolj znano ime prav nekdanji igralec Reala, Raul Bravo, kateri naj bi bil po poročanju španskih medijev celo vodja celotne organizacije.

Preostalo šesterico aretiranih sestavljajo nogometaš Valladolida Borja Fernandez, nogometaš Getafeja Samu Saiz, nogometaš Deportiva Inigo Lopez, nekdanji nogometaš Carlos Aranda ter dva funkcionarja Huesce, predsednik Agustin Lasaosa ter zdravnik Juan Carlos Galindo Lanuza.

Nameščanje nogometnih tekem | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.