Šport
7 ogledov

Domnevne nepravilnosti v Wimbledonu

wimbledon osrednje igrišče centre court EPA
Pod drobnogledom Enote za teniško integriteto (TIU) se je znašel tudi najprestižnejši teniški turnir na svetu.

Organizacija za integriteto v tenisu (TIU), ki je bila ustanovljena leta 2008 na skupno pobudo Mednarodne teniške zveze (ITF), združenj ATP in WTA ter organizatorjev turnirjev za veliki slam, je danes razkrila, da zaradi suma prirejanja izida preiskuje enega od dvobojev na julijskem turnirju za grand slam v Wimbledonu.

Organizacija TIU je prejela opozorilo, da naj bi šlo na enem od dvobojev letošnjega Wimbledona za prirejanje izidov, potem ko so odgovorni zaznali sumljive stavniške vzorce.

Sicer so pri TIU med julijem in septembrom prejeli kar 96 podobnih opozoril, od tega sta bili dve s turnirjev za grand slam, eno z Wimbledona, drugo pa z odprtega prvenstva ZDA. "V zvezi z obema opozoriloma bomo opravili rutinsko zaupno preiskavo," so sporočili iz TIU.

Medtem ko se za zdaj še ne ve, kateri dvoboj iz Londona je pod drobnogledom, pa je že od septembra znano, da organizacija preiskuje tekmo US Opna med Rusinjo Vitalijo Djačenko in Švicarko Timeo Bacsinszky.

Obenem pri TIU opozarjajo: "Pomembno je, da upoštevamo in raziščemo takšna opozorila. A samo opozorilo, ki ga prejmemo, še ni dokaz o prirejanju izida."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.