Šport > Nogomet
120 ogledov

Slovenski prvoligaš nameščal tekme?

Rudar Velenje Profimedias
Slovenski prvoligaš Rudar Velenje se je odzval na očitke o domnevnem nameščanju tekem.

V informativni oddaji Planet Danes so v petek poročali, da naj bi v slovenskem nogometnem prostoru prišlo do prirejanja tekem, v katerega naj bi bil vpleten nogometni klub Rudar Velenje.

V oddaji je bilo predstavljenih več primerov domnevnega prirejanja izidov, poimensko pa so bili imenovani Matej Radan (vratar), Darko Zec (branilec) in Mateo Mužek (branilec).

"Da se razumemo, nihče ni kriv, dokler se mu krivde ne dokaže na sodišču, ampak mislim, da bi se morali na tej točki vključiti organi pregona," je dejal novinar Miran Tišič. Planet TV se sklicuje na dobro obveščene vire znotraj nogometnega sveta.

Rudar Velenje se je odzval z izjavo za javnost, ki jo objavljamo v celoti.

"NK Rudar Velenje se odziva na novico, ki je bila objavljena na Planet TV glede prirejanja tekem. UO NK Rudar Velenje strogo zavrača vsaka namigovanja glede nameščanja tekem. To je direktni napad na klub, na njegovo tradicijo ter posledično tudi na vse selekcije v klubu. UO si je in si bo vedno prizadeval, da se nogomet igra v poštenem duhu, v skladu z vsemi pravili evropskega in svetovnega nogometa. V kolikor bodo zaznani dokazi nameščanja, bo UO nemudoma z vso odgovornostjo ukrepal in obelodanil ustreznim organom ter podal kazenske ovadbe zoper osumljene storilce. 

Nogometni klub Rudar Velenje se trudi in zavzema za pregledno in vzorno delovanje tako na poslovnem kot tudi na tekmovalnem področju. Vsi akterji kluba, tako Upravni odbor kot igralci, so se zavezali k spoštovanju veljavnih predpisov RS, Statuta kluba, pravil Nogometne zveze Slovenije, Uefa, Fifa, vključno z etičnim kodeksom Fifa ter k preprečevanju in vzdrževanju aktivnosti, ki bi ogrožale integriteto tekmovanj ali vodile k zlorabi nogometne igre, ter pri tem še posebej preprečevali in se sami vzdržali vsakršnega nedovoljenega vplivanja na izid tekme oziroma na potek tekme ali tekmovanja, organiziranih na podlagi pravil Fifa, Uefa ali NZS. 

Še enkrat poudarjamo zavezanost vseh igralcev k fer, športni in pošteni borbi na igrišču. Istočasno klub podpira vse tri omenjene igralce, kot tudi ostale člane prve ekipe in jim stoji ob strani. V imenu igralcev in UO NK Rudar Velenje pričakujemo od iniciatorjev tega prispevka javno opravičilo ali pa trdne dokaze, da trditve kluba ne držijo."

- Predsednik UO NK Rudar Velenje Simon Dobaj

Komentarjev 2
  • Lavdan 08:59 14.maj 2017.

    Že zdavnaj bi morali razgnati to fuzbalsko mafijo in uvesti amaterski nogomet.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:08 13.maj 2017.

    Kar nekaj ponudb o vplačilih se je pretakalo po FB in verjetno tudi po drugih omrežjih.Sam sem dobil dva z vabilom na vplačilo in siguren dobitek,ker,da je vse dogovorjeno?Ampak nisem se odzval na to.