Šport > Nogomet
1119 ogledov

Prijet tudi nekdanji hrvaški reprezentant

Ivan Leko
Velik škandal pretresa belgijski nogomet.

Belgijska policija je davi opravila preiskave v nekaj nogometnih klubih, članih prve belgijske lige, so potrdili v belgijskem tožilstvu. Skupaj 57 policistov je opravilo preiskave po vsej Evropi, od tega 44 v Belgiji, ostale pa so potekale v Franciji, Luksemburgu, Črni gori, Srbiji, Makedoniji in na Cipru.

Policija je preiskave po navedbah tožilstva "opravila v različnih nogometnih klubih" ter ob tem pridržala "večje število oseb", v preiskave "zaradi kriminalnih dejavnosti, pranja denarja in korupcije" pa so bili zajeti člani vodstev klubov, agenti, nogometni sodniki, pravniki, trenerji, in tudi novinarji, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po navedbah tožilstva so se priprave na današnje obsežne preiskave začele že pred letom dni "zaradi suma nedovoljenega finančnega poslovanja v poklicnih nogometnih klubih" in zaradi "suma vplivanja na izide tekem v prejšnjih sezonah".

Med prijetimi je tudi hrvaški trener Ivan Leko, ki vodi prvaka Brugge, ta tudi v tej sezoni zanesljivo vodi na lestvici. Štiridesetletni nekdanji reprezentant Hrvaške, zbral je 13 nastopov, je v svoji prvi sezoni na klopi svojega nekdanjega kluba sicer uspel osvojiti prvenstvo.

Med tistimi, ki so jih pripeljali na zaslišanje, sta tudi sodnika Bart Vertenten in Sebastien Delferiere ter nekaj zastopnikov nogometašev. Med slednjimi je po poročanju Indexa tudi Dejan Veljković, ki je v času igralske kariere zastopal tudi Leka. Oba omenjena sodnika naj bi bila prav tako prijatelja Veljkovića, ki je osumljen nameščanja tekem.

Poleg Club Bruggea sta pod drobnogledom tudi preostala člana velike trojke - Anderlecht in Standard. V preiskavo so vključeni še Gent, Genk, Kortrijk, Lokeren in Oostende ter drugoligaš Mechelen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice