Šport > Nogomet
21 ogledov

Osumljeni so prodaje tekme

Rayo Vallecano, Raul Martin Presa, Roberto Trashorras EPA
V slovenski ligi je pred dnevi veliko pozornost vzbudila domnevna 'stimulacija', ki naj bi jo prjeli Celjani, še velik korak dlje pa je storil španski prvoligaš.

Sredi tedna je slovenske ljubitelje nogometa razburila novica domnevnih premijah, ki naj bi jih iz tabora Olimpije ponujali nogometašem Celja za morebitno zmago v Ljudskem vrtu ob koncu februarja. Celjani so takrat slavili z 1:0 in si olajšali delo v boju za obstanek v ligi. Če je bila dodatna motivacija sploh ponujena, je opravila svoje delo, precej večja neparavilnost pa naj bi se zgodila v španskem prvenstvu.

Pri vodstvu La Lige so objavili, da preiskujejo tekmo med Realom Sociedadom in Rayom Vallecanom zaradi suma o nameščanju dvoboja. Ta je bil odigran v 37. kolu španskega prvenstva, Baski pa so na domači zelenici slavili z 2:1. Gostje naj bi namerno izgubili, po poročanju El Munda je nekaj igralcev Raya za poraz prejelo denar.

Nogometaši Raya so se že sestali s svojimi navijači, da bi odpravili namigovanja v zvezi z odigranim dvobojem, opravičili pa so se tudi za slabo predstavo na stadionu Anoeta. Tekma je bila sicer pomembnejša za Rayo, ki se še bori za obstanek v ligi, trenutno je 19., za 17. mestom, ki prinaša obstanek med elito pa zaostaja le za eno točko.

V zadnjem kolu morajo nogometaši Raya za obstanek sicer zdaj premagati zadnjeuvrščeni Levante, ki je že izpadel, pri tem pa upati še, da Getafe ne bo premagal Betis, Sporting Gijon pa Villarreal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.