Šport > Nogomet
70 ogledov

Mandarić: "Po 300 evrov naj bi jim dali? Parodija!"

nogomet Saša Despot
Predsednik Olimpije se je odzval na navedbe o premijah, ki naj bi jih Ljubljančani ponudili Celjanom za zmago v Ljudskem vrtu.

Najbrž že veste, da je časnik Dnevnik v sredo poročal o premijah, ki naj bi jih nekdo iz tabora Olimpije ponudil nogometašem Celja pred tekmo z Mariborom v Ljudskem vrtu ob koncu februarja.

Na navedbe so se odzvali iz tabora Celja in tudi iz NZS, izčrpnejši odziv Olimpije pa je po sredini tekmi prav proti Celju na Areni Petrol ponudil predsednik "zmajev" Milan Mandarić.

Slednji je bil kljub obtožbam po tekmi z "grofi" zelo dobre volje, saj so zeleno-beli z zmago (1:3) prišli na prag naslova državnih prvakov.

Maribor je namreč v domačem Ljudskem vrtu v šokantnih okoliščinah v sodnikovem dodatku klonil proti velenjskemu Rudarju (2:3) in najhujšim rivalom dovolil, da se z zgolj eno zmago na zadnjih dveh tekmah prvenstva okitijo z lovoriko, ki v Ljubljani ni domovala že več kot dve desetletji.

"To je absurd"

"To je absurd, parodija," je začel Mandarić v pogovoru za TV SLO. "Za to sem prvič slišal že pred dvema mesecema. Govorice so prišle iz Celja. Nekdo iz njihovega tabora mi je rekel, da se govori o tem. Ker je bila vmešana Olimpija, sem poklical njihovega predsednika in direktorja. Direktor se mi je oglasil, dobila sva se v Ljubljani. Rekel mi je: 'Ponudili so nam'. Vprašal sem: 'Kdo je ponudil?' Odgovoril je: 'Nisem prepričan. Mislim, da nekdo izmed trenerjev ali športni direktor.' Rekel sem jim: 'Ne govorite morda. Povejte, od koga ste slišali.' Odgovorili so: 'Nismo gotovi.'," je Mandarić dejal za nacionalno televizijo.

Ameriški poslovnež srbskih korenin je govorice preveril v svojem taboru, pri takratnem trenerju Marku Nikoliću in bivšemu športnemu direktorju Ranku Stojiću. "Vsi so odgovorili, da ni bilo nič, da to ni res. Najprej sem se pogovoril s športnim direktorjem Rankom Stojićem, nato s trenerjem Markom Nikolićem, vsemi drugimi trenerji. Vsi so mi dali besedo, me pogledali v oči in mi rekli, da tega niso naredili."

Zatem se je Mandarić spet obrnil na Celjane. "Znova rekli le, da nekaj mislijo ... Takrat sem mislil, da sem končal s tem, da gre za zgodbo z ulice. Rekel sem si, pustimo to, gremo dalje. Nisem se ukvarjal s tem. Toda nekdo je imel neko drugo misijo - da to do danes pusti pri miru in nato prenese naprej, ko bodo potrebovali," je predsednik Olimpije dejal za TV SLO in dodal, da so ga navedbe v časniku Dnevnik šokirale.

Želi priti do dna

"Na vse mogoče načine si bom prizadeval, da ustrezni organi povprašajo vse vpletene in da se najde krivec, ki je to organiziral in kreiral. V zadnjih 48 urah (pred tekmo s Celjem, op. a.) smo imeli sklonjene glave. Ni nam bilo treba česa takšnega. Borili smo se, da dvignemo igralce, njihovo moralo in da se vrnemo nazaj, kamor spadamo. Hvala Bogu, da nam je uspelo," je zatrdil Mandarić.

"Na igrišču hočemo zmagati športno in pošteno, zunaj njega pa želimo biti z vsemi našimi tekmeci prijatelji in partnerji. Po 300 evrov naj bi jim dali? Rekli bi 100.000 evrov ... To je res parodija (smeh, op. a.). A najpomembneje je, da smo zmagali. Vsi v Olimpiji si to zaslužimo. Igralci, navijači in vsi drugi si zaslužijo naslov prvaka," je po veliki zmagi na Areni Petrol še povedal nekdanji lastnik novopečenega angleškega prvaka Leicester Cityja.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:38 13.maj 2016.

    Jaz sem že tolko star , da vem da se je v SFRJ obljubljalo in dajalo nagrade za zmago klubom , nad konkurenti drugih ekip. Tako Zvezda , kot Partizan in vsi ostali ravno v enakih situacijah kot je tale ...prikaži več danes med O i MB. Če je bilo to takrat dovoljeno , nagrade so izplačevali iz nagrad in dohodkov igralcev , se pravi iz njihovih žepov in ne kljubske blagajne , tudi danes v kapitalizmu to ne more biti vprašljivo . Se pravi iz žepov igralcev in ne kluba , zainteresirani klub pa je takšno ponudbo javno objavil . Prišlo je tudi do dajanja nagrad igralcem šele potem , ko so premagali nepričakovano konkurenta , čeprav prej ponudbe sploh ni bilo !