Šport > Nogomet
61 ogledov

"Sodnikom smo plačevali po 10.000 €"

Ljubomir Fejsa EPA
"Sodnikom smo dajali po 10 tisoč evrov, klub pa nam je vsoto vračal iz svojega črnega fonda," je dejal nekdanji član upravnega odbora pri Partizanu Bojan Radovanović.

Pri časopisu Sport so zapisali, da imajo v rokah transkript tožilstva za organiziran kriminal, v njem pa nekdanji član uprave Partizana Bojan Radovanović priznava, da je vsaj dvakrat plačal sodnikom za naklonjeno sojenje črno-belim.

Zaslišanje je sicer potekalo leta 2012, obakrat pa je plačal po 10 tisoč evrov. V dveh drugih primerih je bil le posrednik pri poslu, ki sta ga dokončala vodilna moža Partizana Nenad Bjeković in Žarko Zečević.

"Osebno sem se dvakrat pogovarjal s sodnikoma, da sodita v korist Partizana: Obema sem dal 10.000 evrov iz svojega žepa, Bjeković pa mi je nato vsoto vrnil iz črnega fonda. Drugič sem se vse enako dogovoril, a so mi dejali, da jih bo izplačal nekdo drug. Bistveno je bilo le, da se dogovorim za sojenje v korist Partizana. Eden izmed dveh dvobojev za katere sen plačal, je bil derbi med Partizanom in Crveno zvezdo," so Radovanovićeve besede zapisali pri časopisu Sport.

Na vprašanje tožilca, če je bila uprava zadovoljna z vloženim iz črnega fonda, je Radovanović odgovoril: "Seveda. Nameščanje tekem poteka na dva načina. Ali se dogovorite s klubom, ki je tekmec, ali pa se 'zaščitite' preko sodnikov."

Sporne so bile tudi tekme z Mladostjo iz Apatina. "Tekli so v 'rikverc'! Z Nenadom Bjekovićem sva bila na kosilu pri predsedniku Mladosti, nato sva z njim odšla v pisarno, kjer nama je dejal, da bodo njihovi oddelali svoj del posla. Bjeković je predsedniku dejal, da bo denar dobil na račun ali pa v gotovini. Partizan je gladko dobil tekmo, kasneje pa je Mladost na enak ali podoben način izgubljala proti partizanu tudi v prvenstvu. To je postalo normalno," je dejal Radovanović.

Ta se je spomnil tudi tekme leta 2008 med ekipama OFK Beograd in Partizan. "Ko je bilo že 2:0 za Partizan, so bile še dve priložnosti, Bjeković pa je pokomentiral: 'Joj, dovolj je. Dovolj nam že puščajo, naj naši že malo odnehajo'."

"Na tekmi s Hajdukom iz Kule pa je bil rezultat nameščen tako, da se je kupilo igralca Ljubomirja Fejso. Kot član Uo kluba sem bil proti temu, ker je bil transfer nenormalen. Prodali so nam ga za 1,2 milijona evrov, 50 odstotkov pa so dobili ob njegovem prestopu v tujino. Kasneje je bil prodan v Olympiacos za 2,5 milijona. Tako je Hajduk prejel skupno 2,5 milijona, Partizan pa le 1,25. Videl sem ga, kako je v klub prišel kot bandit. Obnašal se je kot kriminalec, prihajal je v kratkih hlačah, prekljinjal je in pljuval po klubu. Po tem je Hajduk puščal tekme Partizanu, proti Crveni zvezdi pa se je zelo trudil," se je še razgovoril Radovanović.

Radovanović, ki je v UO partizana sedel od 2004 do 2009, je še dodal, da so poleg Mladosti, OFK Beograda in Hajduka iz Kule, s Partizanom "prijateljske tekme" igrali še BSK Borča, Metalac, Smederevo, Borac iz Čačka in Spartak iz Subotice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.