Šport
82 ogledov

Karabatić, Gajić in Prošt krivi

Nikola Karabatič EPA
Najboljši rokometaš sveta Nikola Karabatić je obsojen za prevaro in nameščanje tekme med Montpellierjem in Rennesom iz leta 2012. Odnesel jo je le z 10 tisoč evri kazni. Enako tudi Slovenca Dragan Gajić in Primož Prošt.

Sodišče v Montpellierju je obsodilo Nikolo Karabatića za nameščanje tekme, francoski reprezentant bo moral odšteti 10 tisoč evrov za kazen. Grozila mu je sicer precej večja, tožilec je zahteval trimesečno pogojno zaporno kazeb in 30 tisoč evrov, na sodišču pa ga je poimenoval za razvajenega otroka francoskega športa.

Obsojenih je bilo sicer 16 ljudi, med njimi sedem rokometašev, tudi Slovenca Dragan Gajić in Primož Prošt. Slednja bosta prav tako morala plačati deset tisoč evrov. Gajić je vseskozi zatrjeval, da je denar le posodil soigralcu Samuelu Honrubii, Prošt pa priznal vpletenost v stavo.

Še pet tisočakov večjo kazen si je prislužil Luka Karabatić, 30.000 evrov pa je moral plačati Mladen Bojinović. Slednji je bil skupaj s prijateljem Nicolas Gilletom s strani tožilca Patricka Desjardinsa označen za glavno osebo stavne afere. Obtoženi bodo morali povrniti stroške francoski loteriji Française des Jeux in vplačati simbolični evro francoski ligi.

Kazen je bila izrečena na račun dvoboja med Montpellierjem in Renessom, ki ga je prvi doma izgubil z 28:31. Ob polčasu, ko so gostitelji še vodili, so bile vplačane stave na uspeh Rennes, na stavnici pa so nato neimenovane oseba takrat zaslužile 300.000 evrov. Montpellier si je že pred spornim dvobojem sicer zagotovil naslov francoskega prvaka.

Komentarjev 2
  • Avatar mike1968
    mike1968 22:25 10.julij 2015.

    Ne zaslužita si več nositi dres slovenske reprezentance!!!

  • Janez_53 21:45 10.julij 2015.

    Slovenci morajo biti pri vsaki lopovščini zraven!