Šport
30 ogledov

Gajić prvi strelec prvenstva

dragan gajić sp katar 2015 EPA
Slovenski reprezentant Dragan Gajić je najboljši strelec svetovnega prvenstva v rokometu, na katerem so Francozi osvojili rekordno peto zlato kolajno.

Thierry Omeyer | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Vratar Francije Thierry Omeyer je najbolj koristen igralec (MVP), slovenski reprezentant Dragan Gajić pa najboljši strelec letošnjega svetovnega prvenstva v Dohi, ki se je končalo z rekordnim petim zmagoslavjem Francije. Gajić je na devetih tekmah dosegel 71 golov, štiri več od Katarca Žarka Markovića. Rokometaš Montelliera je prav tako v najboljši postavi SP. Omeyer je po končanem prvenstvu dobil dve priznanji, saj je poleg nagrade za MVP tekmovanja dobil še priznanje za najboljšega vratarja.

V idealni postavi letošnjega sklepnega turnirja so vratar Thierry Omeyer (Francija), levo krilo Valero Rivera (Španija), levi zunanji Rafael Capote (Katar), srednji zunanji Nikola Karabatić (Francija), desni zunanji Žarko Marković (Katar), desno krilo Dragan Gajić (Slovenija) in krožni napadalec Bartosz Jurecki (Poljska).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.