Šport > Nogomet
24 ogledov

Sodniki obtoženi prejemanja spolnih uslug

evropska liga maribor panathinaikos sodnik sodniki uefa razgibavanje raztegovanj Saša Despot
Preiskovalci nečednih poslov v nogometu se morajo ukvarjati z vrsto podkupovanja, ki za svoje sredstvo ne uporablja denarja. Vsaj ne neposredno.

V svetu nogometa že nekaj časa tečejo obsežne preiskave, ki so pod drobnogled vzele nameščanje tekem, tako s strani nogometašev, kot s strani sodnikov. Seveda preiskovalci 'sledijo denarju', sled bankovcev pa jih je pripeljala do vrste prestopnikov, ki naj bi v zameno za goljufanje prejeli razne 'dobrine'.

Potek preiskave je pripeljal tudi do treh libanonskih sodnikov, ki so obtoženi goljufanja v zameno za seksualne usluge. Sporna naj bi bila tekma Azijskega pokala konfederacij v Singapurju.

Glavni sodnik Ali Sabbagh in njegova pomočnika Ali Eid in Abdallah Taleb bi morali v sredo deliti pravico na tekmi med Tampiness Rovers in ekipo East Bengal, toda namesto njih so bili za srečanje delegirani sodniki iz Malezije in Tajske.

"Ali Sabbagh, Ali Eid in Abdallah Taleb so bili poklicani pred sodišče, vsi trije zaradi obtožb za prejemanje podkupnine v obliki seksualnih uslug," so zapisali pri singapurskem Uradu za preiskovanje korupcije (CPIB).

Komentarjev 1
  • dragec 16:07 05.april 2013.

    kaj lulike delajo?????