Šport > Nogomet
29 ogledov

Mediji: sodnik Mati rekel "španska pič**"

Clattenburg rdeči karton sodnik Chelsea Manchester United Premier League Anglija Reuters
Potem, ko je angleška nogometna zveza v ponedeljek začela preiskavo dogajanja na tekmi med Chelseajem in Manchester Unitedom, kjer naj bi glavni sodnik Mark Clattenburg verbalno napadel dva nogometaša, v javnost curljajo neuradne informacije, sodeč po katerih je Clattenburg ozmerjal Johna Obija Mikela in Juana Mato.

Neimenovani viri so za ESPN potrdili, da je sodnik Mark Clattenburg rasistično ozmerjal Johna Obija Mikela, lotil pa se je tudi Španca Juana Mate. Angleška nogometna zveza (FA) je v ponedeljek na svoji uradni spletni strani zapisala, da začenja s preiskavo, ki bo vključevala pregledovanje videoposnetkov in pogovore z vsemi štirimi sodniki.

• Anglija pred novim rasističnim škandalom
• Ferguson: "Torres si je sam kriv"
• Sodniki skrojili usodo Chelseaju in Liverpoolu

Chelsea naj bi se pri delegatu tekme pritožil, da je Clattenburg Mikela ozmerjal z rasistično zmerljivko, španskemu reprezentantu Mati pa naj bi zabrusil, da je "španska pič**". Oba incidenta naj bi se zgodila na zelenici in ne po koncu tekme, kot so poročali nekateri mediji.

Pri londonskem klubu so se pred uradno pritožbo o dogodkih pogovorili z obema nogometašema. FA naj bi v kratkem kontakritral televizijo Sky in zahteval posnetke z vseh 20 kamer, ki so spremljale tekmo na Stamford Bridgeu.

Ta teden gotovo ne bo sodil

Angleška sodniška organizacija (Professional Game Match Officials) je že potrdila, da Clattenburg ta teden ne bo sodil, saj mora biti na vsaki nogometni tekmi "pozornost usmerjena na igralce in samo igro", ne na sodnike.

"Mark Clattenburg je eden izmed elitnih sodnikov svetovnega nogometa in v teh okoliščinah bi veliki stopnja pozornosti odvrnila pozornost od tekme, kar bi bilo nepošteno do klubov in navijačev obeh ekip," so sporočili iz PGMO.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.