Šport > Nogomet
37 ogledov

Sodniki skrojili usodo Chelseaju in L'poolu

chelsea manchester united EPA
V angleškem prvenstvu smo danes videli liverpoolski derbi med Evertonom in Liverpoolom, ki se je ob razburjenju končal z remijem, ter šokantno tekmo med Unitedom in Chelseajem. Že v soboto je londonski Arsenal v končnici strl odpor mestnega tekmeca QPR, v Readingu pa so gledalci videli divje zadnje minute. Carlos Tevez je v nenavadni tekmi prinesel tri točke Manchester Cityju.

chelsea manchester united torres ferdinand | Avtor: EPA EPA
Manchester United je na Stamford Bridgeu začel silovito in že v 4. minuti je po podaji Waynea Rooneya ustrelil Robin van Persie, zadel vratnico, od nje pa se je žoga odbila od Davida Luiza in od brazilskega branilca v mrežo Petra Cecha. Vodstvo so gostje podvojili že osem minut kasneje, ko je podal Antonio Valencia, van Persie pa tokrat ni potreboval pomoči domačih, saj je bil sredi kazenskega prostora popolnoma sam. Chelsea je nato dvignil tempo, stisnil "rdeče vrage" na njihovo polovico in proti koncu prvega dela začel nizati priložnosti. To se je domačim obrestovalo v 44. minuti, ko je po prekršku Rooneya na robu kazenskega prostora prosti strel izvedel Juan Mata in z lepo plasiranim udarcem v vratarjev kot premagal Davida De Geo.

Tudi drugi polčas se je začel s prevlado Chelseaja in že kmalu je Ramires iz bližine z glavo izid poravnal. "Bluesi" so nadaljevali z napadalno igro, toda v 63. minuti se je tekma obrnila na glavo, ko je Branislav Ivanović kot zadnji igralec obrambe prekinil akcijo Uniteda po globinski žogi in si prislužil rdeči karton. Le šest minut kasneje je drugi rumeni karton prejel še nervozni Fernando Torres, ki je hotel odigrati prekršek. In na zmagoviti zadetek gostov ni bilo treba čakati dolgo, Javier Hernandez - Chicharito je zabil odločilni gol. In to iz očitnega prepovedanega položaja, ko je bil v trenutku podaje za vsemi nogometaši Chelseaja, tudi za vratarjem. Do konca domači niso mogli več resno ogroziti zmage Uniteda, ki je zapravil še nekaj ugodnih situacij za višjo zmago.

Newcastle je do zmage prišel v sodniškem dodatku, ko je Papiss Cisse povsem nenamerno spremenil smer žogi in s tem ugnal vratarja gostov. Tottenham je na stadionu St. Mary z goloma Garetha Balea in Clinta Dempseya premagal Southampton.

liverpool everton luis suarez shelvey | Avtor: EPA EPA
Suarez nesojeni junak rdečih

Liverpool je dvoboj začel bolj aktivno. Na stadionu Goodison park so bili bolj agresivni od sicer višje uvrščenega Evertona in so to tudi kmalu vnovčili, ko je Urugvajec Luis Suarez prišel do žoge na desni strani kazenskega prostora, močno sprožil in zadel Leightona Bainesa, od katerega se je žoga odbila v mrežo. Šlo je za avtogol, saj bi žoga po strelu končala izven okvira domačih vrat. Domači se še niti niso dobro zavedli, ko je bilo že 0:2. Tudi tokrat je bil v glavni vlogi Suarez, ki je z glavo preusmeril žogo v daljši kot vrat Evertona po visokem predložku.

A modri so hitro udarili nazaj, ko je po slabšem izbijanju Brada Jonesa do odbite žoge prišel Leon Osman in jo z roba kazenskega prostora "zatlačil" v spodnji kot gola "redsov". Modra polovica mesta je še enkrat skočila na noge v 35. minuti, ko je Škot Steven Naismith iz bližine zadel izenačujoči zadetek, ko je izkoristil močno nizko podajo pred obličje gola z Evertonove leve strani. Po izenačenju so domači prevzeli pobudo in bi lahko povedli, a so gostje z Anfielda vzdržali in na polčas sta mestna tekmeca odšla ob neodločenem izidu.

V nadaljevanju je bilo manj razburjenja, obe moštvi sta tvegali manj in posledično je bilo manj tudi priložnosti. Proti koncu obračuna pa je Liverpool prevzel pobudo in najprej je Steven Gerrard zapravil priložnost, ko mu je strel iz bližine blokiral Phil Jagielka. Največje razburjenje pa je sledilo v zadnji, 94. minuti, ko so sodniki zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavili še en gol Suareza. Počasni posnetek je pokazal, da o "offsideu" ni bilo niti sledu in tako so "redsi" ostali brez zasluženih dveh točk.

manchester city carlos tevez | Avtor: EPA EPA
Slavili po 102 minutah

Carlos Tevez je z izvrstnim strelom z razdalje Manchester Cityju prinesel zmago nad Swanseajem. "Meščani" so tako vsaj za kratko pozabili na ponesrečene nastope v Ligi prvakov, kjer so preteklo sredo klonili proti Ajaxu v Amsterdamu. Valižani sicer niso bili nenevarni, pretili so vse do 102. minute(!). Kar dvanajst minut sodniškega dodatka so gledalci na Etihadu videli zato, ker so se zgodile tri težje poškodbe, ki so zahtevale veliko časa. Najprej jo je skupil najboljši strelec gostov Michu, nato še njihov vratar Michel Vorm, ki se je poškodoval pri Tevezovem golu, nazadnje pa so kratko potegnili tudi domači, ko je moral zaradi poškodbe kolena z igrišča Micah Richards.

Bask zabil za priključek k vrhu

Arsenal, za katerega je v prvenstvu po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe v prvi postavi začel tudi mladi supertalent Jack Wilshere, je do zmage prišel po strelu Mikela Artete v 84. minuti, potem ko je QPR le nekaj minut predtem ostal le z deseterico na zelenici. Zmaga topničarjev je povsem zaslužena, saj je imel vratar gostov Julio Cesar polne roke dela, a je kljub temu ob koncu Esteban Granero zamudil lepo priložnost za izenačenje. Wilshere je na zelenici ostal do 65. minute, do takrat je bil med najboljšimi v svoji ekipi, pri kateri je tokr

at slab dan imel Santi Cazorla. Ob mlademu vezistu se je v prvo ekipo vrnil tudi Bakary Sagna, dobre novice za topničarje po sredinem porazu v Ligi prvakov proti Schalkeju torej. QPR še vedno ostaja na dnu lestvice brez zmage.

arsenal qpr mikel arteta | Avtor: EPA EPA

V Readingu so domači vodili po polčasu, a je Fulham do 77. minute že preobrnil izid v svojo korist, toda domači so izenačili le pet minut pred koncem rednega dela. Vse je kazalo na remi, a na sceno je stopil Dimitar Berbatov in žogo prefinjeno poslal v mrežo domačih. Tudi to pa ni ustavilo domačinov, da bi prišli do točke, v izdihljajih srečanja je Hal Robson-Kanu iz bližine "Royalsom" priigral točko.

Aston Villa je doma skoraj cel polčas igrala z igralcem manj, a kljub temu iztržila točko proti "kanarčkom" iz Norwicha. Na stadionu Brittania je sodnik ob koncu dodal kar osem minut, a tudi to ni bilo dovolj, da bi med Stokeom in Sunderlandom videli vsaj en zadetek. Wigan je doma premagal West Ham.

Angleška liga, 9. kolo:

Aston Villa : Norwich 1:1 (1:0)
Benteke (27); Turner (79)
RK: Bennett (52/Villa)

Wigan Athletic : West Ham United 2:1 (1:0)
Ramis (8), McArthur (47); Tomkins (90)

Stoke City : Sunderland 0:0

Reading : Fulham 3:3 (1:0)
Leigertwood (26), McCleary (85), Robson-Kanu (90); Ruiz (61), Baird (77), Berbatov (88)

Arsenal : Queens Park Rangers 1:0 (0:0)
Arteta (84)
RK: M'Bia (80/QPR)

Manchester City : Swansea City 1:0 (0:0)
Tevez (61)

Everton : Liverpool 2:2 (2:2)
Osman (20), Naismith (35); Baines (14/a.g.), Suarez (20)

Newcastle United : West Bromwich Albion 2:1 (1:0)
Ba (35), Cisse (90); Lukaku (55)

Southampton : Tottenham Hotspur 1:2 (0:2)
Rodriguez (66); Bale (15), Dempsey (39)

Chelsea : Manchester United 2:3 (1:2)
Mata (44), Ramires (53); Luiz (4/a.g.), Van Persie (12), Hernandez (75)
RK: Ivanović (63), Torres (69/oba Chelsea)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.