Šport > Nogomet
21 ogledov

Liverpool le do točke na Anfieldu

Evra Manchester United Newcastle Premier League Anglija liga prvenstvo
1/5
EPA
Liverpool je v sedmem kolu angleške premier lige na Anfieldu gostil Stoke City. Redsi so kljub pritisku v drugem polčasu uspeli iztržiti samo remi in tako ostajajo pri eni ligaški zmagi v letošnji sezoni. Tottenham je premagal Aston Villo, United pa Newcastle.

André Villas-Boas se je na tekmi Tottenhama in Aston Ville odločil končati izjemen niz ameriškega vratarja Brada Friedla, konec ene največjih serij v zgodovini nogometa pa so njegovi Spursi vseeno kronali z rutinirano in četrto zaporedno ligaško zmago, za katero sta zadela Steven Caulker in Aaron Lennon.

41-letni Friedel je namreč od leta 2004 odigral prav vse tekme v Premier League v dresih današnjih nasprotnikov Aston Ville, Blackburn Rovers in zdaj Tottenhama, proti Villi pa ga je na golu zamenjal francoski reprezentant Hugo Lloris. Spursi so povedli v 58. minuti, ko je strel Jermaina Defoja v mrežo preusmeril Caulker, končni rezultat pa je čez devet minut postavil Lennon.

Liverpool le do točke na Anfieldu

V tretji minuti srečanja med Liverpoolom in Stoke Cityjem je moral posredovati Pepe Reina, gostje pa so na začetku srečanja pokazali nekaj več odločnosti. V sedmi minuti je žoga nevarno preletela prečko vratarja Redsov, Liverpool pa bi lahko povedel že v naslednji minuti. Strel Nurija Sahina je nenamerno blokiral Raheem Sterling in lepa priložnost je splavala po vodi.

• Sobotne tekme: Topničarji sestrelili West Ham

V prvem delu prvega polčasa so bili bolj nevarni varovanci Tonyja Pulisa, domači pa so pretili iz prekinitev, še posebej, kadar se je do žoge dokopal Luis Suárez. V 27. minuti je gostujočega vratarja z izjenim strelom preizkusil Steven Gerrad, enako impresivna pa je bla obramba Asmirja Begovića. V zaključku prvega polčasa smo videli nekaj grobe igre, za Redse pa je poskusil še Daniel Agger. Nogometaši Stoka so imeli največ težav s Suárezem, prvi polčas pa se je končal brez zadetkov.

Drugi polčas so Redsi začeli bolje in še naprej kazali bolj nevarno igro. V 56. minuti je Agger prestregel žogo, ki bi lahko povzročila težave Reini, Suárezu pa je le nekaj minut kasneje po odličnem prodoru zmanjkala samo še pika na i. Redsi so vajeti prevzeli v svoje roke, a odločilne prednost ni bilo od nikoder. Kako dominantni so bili na igrišču, priča podatek, da so imeli kar 68- odstotno posest žoge.

V 83. minuti je bil blizu zadetka ponovno Suárez, ki je ob pomanjkanju podpore domačih nogometašev sprožil iz težkega položaja in zatresel prečko. V 93. minuti so imeli domači na voljo še udarec iz kota, a rezultat, ki se je zdel neizbežen že dvajset minut pred koncem, je ostal nespremenjen.

Manchester United na lestvici preskočil meščane

Evra Manchester United Newcastle Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Tekmo med Manchester Unitedom in Newcastlom si je ogledal Bobby Charlton, nekdanji nogometaš rdečih vragov. Prvo priložnost za United je v peti minuti imel Welbeck, ki ni izkoristil podaje Jonnyja Evansa in žogo poslal v naročje Steva Harperja. Njegovo ''napako'' je že dve minuti kasneje popravil Evans, ki je po podaji s kota - priigral in izvajal ga je Van Persie -  z glavo matiral domačega vratarja. V 10. minuti bi United kmalu zadel še drugič, vendar je Rafael meril previsoko. Začetniško napako si je minuto kasneje privoščil Welbeck, ki je izmaknil žogo Harperju, nato pa grdo zgrešil prazno tarčo. Harper se je izkazal v 14. minuti, ko je ubranil prosti strel Rooneya, dve minuti kasneje pa je obstal nemočen, saj ga je po podaji s kota še enkrat premagal strel z glavo; tokrat je bil usoden Evra. Newcastle se je nato le prebudil in nevarno zapretil v 18. ter 24. minuti, do zadetka pa jim ni pomagala niti serija strelov iz kota. Trener Alan Pardew se je zagotovo spraševal, zakaj niso mogli njegovi varovanci takšne igre prikazati na začetku srečanja.

V drugem polčasu smo gledali nadaljevanje pritiska s strani Newcastla, domači nogometaši pa so v 50. minuti že mislili, da jim je uspelo znižati zaostanek. Strel Cisseja je z golove črte izbil De Gea, z dobrim vidom pa se je izkazal sodnik Darren Cann. United je odgovoril s strelom Cleverleya in Rooneya. V 65. minuti je mrežo zatresel Van Persie, vendar je sodnik zaradi prepovedanega položaja njegov gol razveljavil. Če so nogometaši Newcastla še verjeli v preobrat, pa je v 71. minuti vse skupaj razčistil Cleverly, ki je srečno zadel za United in povišal na 3:0. Rdeči vragi so do konca samo še nadzorovali dogajanje na igrišču.

Angleška liga, 7. kolo:

Southampton : Fulham 2:2 (1:0)
Fonte (4, 90); Hooiveld (69/a.g.), Richardson (88)

Liverpool : Stoke City 0:0 (0:0)

Tottenham Hotspur : Aston Villa 2:0 (0:0)
Caulker (58), Lennon (67)

Newcastle United : Manchester United 0:3 (0:2)
Evans (8), Evra (15), Cleverley (71)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.