Šport > Nogomet
25 ogledov

Topničarji sestrelili West Ham

arsenal olivier giroud Reuters
Na sobotnih tekmah angleške Premier lige smo najprej v akciji lahko videli lanskega prvaka, Manchester City, ki je gladko opravil s Sunderlandom. Chelsea je v prvenstvu še naprej v izjemni formi, tokrat je s 4:1 padel Norwich City. Zakon bivšega v Wiganu. Arsenal je v drugem polčasu zlomil West Ham.

West Ham je povedel prek Mohameda Diameja, ki je lepo preigral povratnika Aarona Ramseya in zabil v mrežo Arsenala. Topničarji so terensko premoč kronali v 41. minuti, ko je Olivier Giroud končno dosegel svoj prvi gol v Premier ligi. Moštvo Arsena Wengerja je zasluženo povedlo v 77. minuti, ko se je Giroud spremenil v asistenta, zabil pa je Theo Walcott. Zmago Arsenala v vzhodnem Londonu pa je zapečatil Santi Cazorla z udarcem z okrog 20-ih metrov v 83. minuti. Moštvo iz Emiratesa je tako skočilo na peto mesto.

aleksandar kolarov manchester city | Avtor: Reuters Reuters
City rutinsko prek "črnih mačk"

Manchester City je hitro povedel prek Srba Aleksandra Kolarova, ki je zabil v svojem slogu - z levico je iz prostega strela žogo prek živega zidu poslal v zgornji kot gola Sunderlanda. Gostje so kasneje vzpostavili ravnotežje na zelenici, a do izenačenja niso mogli. V drugem polčasu pa se je domačemu strategu, Robertu Manciniju, hitro obrestovala menjava Maria Balotellija s Kunom Agüerom, ki je zabil za 2:0 le nekaj minut po vstopu v igro, asistiral mu je Kolarov. Domači so zmago zapečatili s še enim golom iz standardne situacije, tokrat se je pod zadetek podpisal James Milner. Prvaki so tako letos prvič mrežo ohranili nedotaknjeno, v Premier ligi pa kžejo precej bolj zanesljive predstave kot v Ligi prvakov.

chelsea fernando torres frank lampard | Avtor: Reuters Reuters
Chelsea je z zanesljivo zmago ostal na vrhu lestvice z odličnim izkupičkom, tokratna žrtev so bili "kanarčki" iz Norwicha. Večino posla so "bluesi" opravili v prvem polčasu, ki so ga dobili kljub zgodnjemu zaostanku. Gole so prispevali Fernando Torres, Frank Lampard in Eden Hazard, zmago pa je v drugem delu le še potrdil srbski branilec Branislav Ivanović.

Evertonu je v gosteh pri Wiganu točko prinesel pozen strel iz enajstmetrovke, ki ga je uspešno izvedel bivši igralec Laticsov, Leighton Baines. Swansea se je doma uspel vrniti po visokem zaostanku po prvih 45-ih minutah in tako Readingu preprečil slavje, ki bi bilo za samozavest moštva iz predmestja Londona še kako pomembno, WBA pa je še poglobil krizo Queens Park Rangersov, ki kljub številnim zvenečim okrepitvam pred letošnjo sezono ne morejo pobegniti z dna lestvice.

Premier League, 7. kolo:

Manchester City : Sunderland 3:0 (1:0)
Kolarov (5), Agüero (60), Milner (89)

Chelsea : Norwich City 4:1 (3:1)
Torres (14), Lampard (22), Hazard (31), Ivanović (76); Holt (11)

Swansea City : Reading 2:2 (0:2)
Michu (71), Routledge (78); Pogrebnjak (31), Hunt (44)

West Bromwich Albion : Queens Park Rangers 3:2 (2:1)
Morrison (5), Gera (22), Mulumbu (85); Taarabt (35), Granero (91)

Wigan Athletic : Everton 2:2 (2:1)
Kone (10), Santo (23); Jelavić (11), Baines (88/11m)

West Ham United : Arsenal 1:3 (1:1)
Diame (21); Giroud (41), Walcott (77), Cazorla (83)

Nedelja:
Southampton : Fulham
Liverpool : Stoke City
Tottenham Hotspur : Aston Villa
Newcastle United : Manchester United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.