Šport > Nogomet
23 ogledov

Spursi končno do prve zmage

jermain defoe tottenham Reuters
V nedeljo je Tottenham v gosteh zanesljivo premagal Wigan. Goli debitantov, (ne)rokovanje Johna Terryja in Antona Ferdinanda ter konec stoodstotnega niza Chelseaja pa so poleg šestice Arsenala v mreži Southamptona glavni poudarki sobotnih tekem Premier League. Prvak Manchester City remiziral pri Stoke Cityju (1:1).

V nedeljo je bila v Premier ligi na sporedu le tekma med Wiganom in Tottenhamom na stadionu Madejski. "Spursi" so se po slabšem štartu v sezono že znašli pod manjšim pritiskom, še posebej trener Andre Villas-Boas, ki je bil v središču pozornosti tudi zaradi izbire vratarja. Tudi tokrat je vrata Londončanov branil Brad Friedel, ki je dobil prednost pred Hugom Llorisom.

Gostje so prevladovali skozi večino tekme in njihovo premoč je že v 18. minuti kronal Jermain Defoe. Minimalno vodstvo so "ostroge" zadržale do konca polčasa, dokončno pa je bila tekma odločena v razmaku treh minut, ko sta v 71. oziroma v 74. minuti zadela Gareth Bale in še drugič Defoe. Wigan je v zadnjih trenutkih obračuna zabil le tolažilni zadetek, ki ga je prispeval Hal Robson-Kanu.

"Upam, da so navijači sedaj zadovoljni. Vsi, ki so dvomili v nas, lahko sedaj vidijo, da bomo tudi letos dobro igrali. Je pa normalno, da je prisoten pritiska na trenerja. Ko pride nov trener v klub, ponavadi traja, da se ustali," je povedal strelec dveh golov za Tottenham, Jermain Defoe.

Paul Scholes | Avtor: Reuters Reuters
Scholes zasenčil debitante

Debitantom je pet minut slave vseeno vzel nekdo, ki je z nami že celo večnost. Paul Scholes je na svoji 700. tekmi za Manchester United zabil gol v drugem polčasu proti Wigan Athleticu in končno odklenil trmasto obrambo modro-belih. United je že po nekaj minutah igre dobil sporno enajstmetrovko, potem ko se je čez vratarja Alija Al-Habsija vrgel Danny Welbeck, a je Javier Hernández nato slabo izvedel strel z bele točke, oziroma ga je dobro prebral Al-Habsi.

United je brez Robina van Persieja in Šindžija Kagave (oba sta začela na klopi) povedel v 51. minuti, ko je Scholes za svoj 163. gol v karieri izkoristil slabo posredovanje gostujočega vratarja. United je dobil zalet tudi po zaslugi izvrstne predstave novinca Alexandra Büttnerja. Presenetljivi nakup iz nizozemske lige je najprej pripravil lahek gol Hernándezu, nato pa na svojem debiju zabil še izvrsten solo zadetek. Za na koncu lahko zmago rdečih vragov je zadel še Nick Powell. Uganili ste - tudi on je bil debitant.

Podolski Arsenal Southampton Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Šestica Arsenala in prvi prejeti gol

Prvak Manchester City je s tremi debitanti, Maiconom, Scottom Sinclairom in Javijem Garcío, začel obračun pri Stoke Cityju in hitro zaostal po kontroverznem zadetku Petra Croucha. García se je nato kmalu vklopil v glavno temo dneva in na debiju izenačil po podaji Carlosa Téveza, kaj več pa Cityju ni uspelo. Edin Džeko je kljub izvrstni formi v reprezentančnem dresu tekmo spet začel na klopi, na koncu pa bi kmalu rešil zmago sinje modrim, a je njegov strel z golove črte izbil eden izmed branilcev. V dresu lončarjev je brez večjega učinka debitiral tudi Michael Owen.

Pravo golijado so na stadionu Emirates videli navijači Arsenala in Southamptona. Bolj veseli so bili navijači topničarjev, saj je od sedmih žog v mreži svetnikov končalo kar šest. Dva gola so si gostje zabili kar sami, med strelce pa so se vpisali še Lukas Podolski, Gervinho in proti klubu svojega otroštva tudi Theo Walcott. Arsenal je v prvem polčasu po napaki vratarja Wojciecha Szczesnyja prejel šele prvi ligaški zadetek.

Na tekmi med Queens Park Rangers in Chelseajem je bilo vse v znamenju (ne)rokovanja Antona Ferdinanda in Johna Terryja. Terry, ki je na lanski ligaški tekmi bojda na rasni osnovi ozmerjal mlajšega brata slovitega Ria Ferdinanda, med tradicionalnim rokovanjem pričakovano ni dobil roke branilca QPR, ki je "spregledal" tudi Ashleyja Cola. Živčna tekma se je končala brez zadetkov, medtem ko se je v vratih novega kluba izkazal bivši Interjev vratar Júlio César. Chelsea je tako ostal brez stoodstotnega izkupička v ligi, ki ga je držal vse od začetka sezone.

Angleška liga, 4. kolo:

Norwich City : West Ham United 0:0

Arsenal : Southampton 6:1 (4:1)
Hooiveld (11/a.g.), Podolski (31), Gervinho (35, 71), Clyne (38/a.g.), Walcott (88); Fox (45)

Aston Villa : Swansea City 2:0 (1:0)
Lowton (16), Benteke (88)

Fulham : West Bromwich Albion 3:0 (2:0)
Berbatov (32, 45/11-m), Sidwell (89)
RK: Odemwingie (38/WBA)

Manchester United : Wigan Athletic 4:0 (0:0)
Scholes (51), Hernández (63), Büttner (66), Powell (88)
Hernández (United) je v šesti minuti zapravil enajstmetrovko.

Queens Park Rangers : Chelsea 0:0

Stoke City : Manchester City 1:1 (1:1)
Crouch (15); Javi García (35)

Sunderland : Liverpool 1:1 (1:0)
Fletcher (29); Suárez (71)

Reading - Tottenham Hotspur 1:3 (0:1)
Robson-Kanu (90); Defoe (18, 74), Bale (71)

ponedeljek ob 21.00:
Everton - Newcastle United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.