Šport > Nogomet
21 ogledov

City pred ubranitvijo lovorike v PL

Manchester City naslov Reuters
S sedmimi sobotnimi tekmami se začenja nova sezona Premier League. Nekdanji nogometaši kot favorita izpostavljajo Manchester City. Na drugo mesto naj bi se zavihtel Manchester United.

Manchester City je na naslov v najmočnejši angleški ligi čakal 44 let, po mnenju uglednih nekdanjih nogometašev, zdaj pa sodelavcev angleških medijev, pa bo v tej sezoni prišel že do svoje četrte lovorike v državnem prvenstvu. Na uradni strani Premier League so namreč za mnenje o favoritu sezone 2012/2013 povprašali Nigela WinterburnaIaina Dowieja, Garetha Southgata, Alana Curbishleyja in Dona Hutchisona, prav vsi pa na vrhu lestvice ob koncu sezone vidijo sinje modre iz Manchestra.

"So moštvo, ki ga bodo vsi želeli premagati. Ogledal sem si nekaj njihovih tekem pred sezono ter dvoboj s Chelseajem v superpokalu. Močni so na vseh položajih. Zelo so blizu tega, da bi sestavili kar dve ekipi iz reprezentantov različnih držav. Imajo dovolj kakovosti, igralci pa bodo naredili vse, da jim znova uspe priti na vrh," je prepričan Winterburn, ki je z Arsenalom trikrat postal angleški prvak, poleg dveh FA pokalov pa je z Londončani slavil tudi v Pokalu pokalnih zmagovalcev.

Podobnega mnenja je tudi Southgate, nekdanji nogometaš Aston Ville in Middlesbrougha. "Zdaj ko so že osvojili naslov, jih ni več strah pred neznanim. Zdaj so pred novim izzivom, saj bodo morali zmagovati in zmagovati, a z ekipo, ki jo imajo, bi morali že v pretekli sezoni zlahka priti do lovorike," meni nekdanji branilec, ki je v angleški izbrani vrsti zbral 57 nastopov.


Do četrtega mesta so vsi strokovnjaki nato uvrstili Manchester United, Arsenal in Chelsea, s tem, da je nekdanji trener Charltona in West Hama Courbishley na drugo mesto postavil modri londonski klub, preostala četverica pa rdeče vrage. Hutchison je vlogo četrtega namenil Liverpoolu, iz velikih štirih pa je izpadel Chelsea.

Najboljši strelec prvenstva naj bi bila Sergio Agüero (Dowie, Southgate, Curbishley, Hutchinson) ali Wayne Rooney (Winterburn), največ pozornosti pa naj bi v tej sezoni s svojimi dobrimi predstavami vzbudili Santi Cazorla (Hutchinson), Jack Wilshere (Curbishley), Shinji Kagawa (Southgate, Winterburn) in Joe Allen (Dowie).

Premier League, 1. kolo:

- sobota

  • Arsenal – Sunderland
  • Fulham – Norwich
  • QPR – Swansea
  • Reading – Stoke
  • West Brom – Liverpool
  • West Ham – Aston Villa
  • Newcastle – Tottenham

- nedelja

  • Wigan – Chelsea
  • Manchester City – Southampton

- ponedeljek

  • Everton – Manchester United
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.