Šport > Nogomet
22 ogledov

Man City kupil pet igralcev v enem dnevu

Čech Torres Lampard Mikel Javi Garcia Chelsea Benfica Liga prvakov četrtfinale p EPA
Angleški prvak Manchester City je bil na zadnji dan prestopnega roka zelo aktiven in je v svoje vrste pripeljal kar pet nogometašev. Najodmevnejši in najdražji okrepitvi sta "otrok Madrida" Javi Garcia in Brazilec Maicon. Tottenham ulovil Clinta Dempseya, najbolje pa je to poletje trgoval Chelsea.

Trener Manchester Cityja, Italijan Roberto Mancini, je prejšnji teden najavil, da se bo njegovo moštvo še dodatno okrepilo pred začetkom septembra. In očitno je mislil zelo resno. V petek, na zadnji dan prestopnega roka v Evropi, je na stadion Etihad privabil kar pet nogometašev.

dempsey fulham | Avtor: EPA EPA
Najbolj prepoznaven nakup je brazilski bočni igralec Maicon, ki je prišel iz milanskega Interja, zelo koristen pa bi znal biti tudi Javi Garcia, ki je zapustil vrste Benfice, sicer pa se je nogometno izobrazil v madridskem Realu in bo tako torej v skupinskem delu Lige prvakov igral proti svojemu matičnemu klubu. Za 25-letnega španskega vsestranskega vezista naj bi Angleži plačali 15,5 milijona funtov, še 2,5 milijona pa bi lahko na račun "orlov" kapnilo v obliki raznih bonusov. Javi Garcia je v La Ligi, ob Madridu, igral tudi za Osasuno.

Ob obeh omenjenih nogometaših so se k manchesterskim sinje-modrim preselili še Scott Sinclair, ki je za 6,2 milijona funtov prišel iz Swansea Cityja, ter Matija Nastasić in Richard Wright. Bogataše iz Manchestra sta zapustila Nigel De Jong, ki je prestopil v AC Milan in Roque Santa Cruz, ki je posojen v Malago.

Tottenham le ulovil Dempseya

Tottenham Hotspur so na White Hart Lane iz Fulhama, katerega je med drugim okrepil tudi Dimitar Berbatov, v zadnjih avgustovskih urah zvabili ameriškega reprezentanta Clinta Dempseya.  Član "ostrog" je za štiri leta postal tudi francoski reprezentančni vratar Hugo Lloris, Joao Moutinho pa je ostal neizpolnjena želja. Londonski klub je zapustil tudi Rafael Van der Vaart, ki se je vrnil v nemški Hamburg, o prestopu Luke Modrića v Madrid, ki se je po razvlečeni poletni limonadi zgodil v ponedeljek, pa najbrž veste že vse.

eden hazard chelsea | Avtor: Reuters Reuters
Zmagovalec je... Chelsea

Največji zmagovalci letošnjega poletnega prestopnega roka v Premier ligi pa so zagotovo evropski prvaki iz zahodnega Londona - moštvo Chelseaja. Pred začetkom nove sezone se je namreč ekipa pod taktirko Roberta Di Mattea okrepila z nekaj odličnimi mladimi posamezniki. Naj spomnimo na prestope Edena Hazarda, ki že navdušuje s svojimi predstavami, pa na odličnega Brazilca Oscarja. Pomembno vlogo bi znal igrati tudi nemški napadalec Marko Marin, ki je prišel iz bremenskega Werderja, Victor Moses iz Wigana ter baskovski branilec Cesar Azpilicueta iz Marseilla pa sta bila tarča "bluesov" že dlje časa.

Ob koncu prestopnega roka je bil dejaven tudi QPR, po zagotovitvi uslug brazilskega vratarja Julia Cesarja, ki je do zdaj branil barve Interja, se jim je pridružil tudi Esteban Granero, ki bo okrepil zvezno vrsto Londončanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.