Šport > Nogomet
14 ogledov

Essien spet pri Mourinhu

Michael Essien Clint Dempsey Moussa Dembele Žurnal24 main
Ganski reprezentant Michael Essien bo spet igral pod vodstvom Joséja Mourinha. Sklenjen je bil namreč posel med Chelseajem in madridskim Realom, ki določa, da bo odlični defenzivni vezist eno leto kot posojen nogometaš evropskih prvakov nastopal v belem dresu španskih šampionov.

Michael Essien in José Mourinho sta sodelovala že pri Chelseaju, tedaj so modri osvojili vse možne domače lovorike, dvakrat pa so izpadli v polfinalu Lige prvakov. Sedaj se odlični ganski defenzivni vezist, ki so ga v zadnjih sezonah sicer nenehno pestile poškodbe, presenetljivo seli iz Stamford Bridgea na stadion Santiago Bernabeu, kjer naj bi nadomestil zelo verjeten odhod Lassane Diarraja v ruski Anži. V Rusiji se prestopni rok namreč konča šele v četrtek, Diarraja pa so v zadnjih dneh sicer povezovali predvsem s turškim Fenerbahčejem.

Real Madrid je torej dobil še drugo osvežitev v zvezni vrsti po Hrvatu Luki Modriću. Ob Lassu je svoj matični klub zapustil tudi Esteban Granero, ki je postal član Queens Park Rangersov. Sicer pa je na zadnji dan prestopnega roka okolje zamenjal še en "otrok Madrida", Javi Garcia, ki se je iz Benfice preselil v Manchester City, ki je bil na zadnji avgustovski dan zelo dejaven na nogometnem tržišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.