Šport > Nogomet
20 ogledov

Modrić po dveh dneh s prvo lovoriko

luka modrić, real madrid, barcelona, superpokal Reuters
Hrvaški reprezentant Luka Modrić je v sredo na povratni tekmi španskega superpokala, ki jo je Madrid dobil z 2:1 in tako slavil zaradi zadetka več v gosteh, debitiral za beli balet. Debi se je izšel sanjsko, z dvignjenim pokalom.

Luka Modrić, ki je za Real Madrid podpisal šele v ponedeljek, je le dva dni zatem že službeno stopil na zelenico stadiona Santiago Bernabeu. Nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama in Tottenhama je v igro prišel v 83. minuti, potem ko se je pred tem ogreval dobrih petnajst minut, in že s svojim dvigom s klopi izzval ovacije madridske publike.

"Hvala navijačem za strastno podporo. Zelo sem srečen, ne bi se moglo bolje začeti. Z novimi soigralci sem se dobro ujel na igrišču. Malo nervoze, ki sem jo čutil, je izginilo po prvem stiku z žogo. Mou mi je dal napotke, a preveč me ni usmerjal. Sem pa opazil, da je španski nogomet tehnično precej boljši od angleškega," je po tekmi povedal hrvaški virtuoz, ki sta ga po tekmi pohvalila tudi Cristiano Ronaldo in športni direktor Emilio Butragueno.

Imel je priložnost zabiti

V igro je vstopil v ključnih trenutkih tekme, kar glede na njegovo kratko bivanje v španski prestolnici priča o velikem zaupanju Joséja Mourinha vanj. "Edinstveni" je predhodno seveda temeljito obrazložil naloge, ki jih mora izpolnjevati vezist iz Zadra, in slednji jih je zagotovo izpolnil. V desetih minutah je osemkrat točno podal, odvzel nekaj žog, izgubil ni nobene. V 91. minuti se je znašel v lepi priložnosti, ko je po njegovi odvzeti žogi akcija prek Cristiana Ronalda stekla po desni strani, José Maria Callejon je okroglo usnje zavrnil na okrog 12 metrov od gola, Luka je sprožil iz prve, a so njegov poskus, ki bi gotovo končal v mreži, še pravočasno blokirali katalonski branilci. Pokal za španski superpokal je dvignil takoj za kapetanom Ikerjem Casillasom, ki mu ga je tudi predal v roke.

"Sedaj želim dobro delati, da bom lahko pomagal ekipi, saj vem, da so pričakovanja visoka," je še dodal Modrić.

Song začel s porazom

Na isti tekmi je za Barcelono debitiral tudi Alex Song, ki je prišel iz Arsenala, njegov prvi nastop za ponos Katalonije pa se tako ni končal uspešno, Barça je pač izgubila proti najhujšemu rivalu, ob tem pa je bila v prvem polčasu tudi povsem nadigrana. A glede na videno v obeh tekmah se nam tudi letos obeta vroč dvoboj dveh iberskih velikanov.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 11:42 30.avgust 2012.

    pa kaj tok pišete o tem Modriču kot, da bi bil slovenec..že dva tedna..nehajte že enkrat no