Šport > Nogomet
99 ogledov

Od hotela za begunce do Reala

modrić hrvaška reprezentanca
1/18
Reuters
Življenje pogosto piše neverjetne zgodbe. To vam zagotovo lahko potrdi Luka Modrić, ki je del mladosti preživel v centru za begunce, kjer je z žogo razbil precej šip, danes pa podpisal sanjsko pogodbo z Realom. V spodnji galeriji pa poglejte Modrićevo pot od rodne vasi pa vse do slovitega Santiaga Bernabeua.

Luka Modrić se je rodil v Zadru leta 1985, ime je dobil po dedu Luki, ki je kasneje umrl v vojni vihri za Hrvaško. Oče Stipe je nato odpeljal ženo Jasminko in dva otroka v Zadar, sam pa se je še naprej boril proti Srbom. V tem času je Luka prebival v begunskih hotelih/centrih, s sabo je imel zgolj žogo. Po besedah receptorja v enem od njih je vse dneve preživel ob nogometu in razbil več oken kot srbske bombe.

Njegov talent je odkril Tomislav Bašić. Ker Lukova družina ni imela za prave nogometne ščitnike, mu je napravil lesene. V šoli je bil povprečen učenec, vse, kar ga je zanimalo, je bil nogomet. S 15 leti je odšel na preizkušnjo v Hajduka, ki pa njegovega talenta ni prepoznal. Dinamo te napake ni ponovil in ga leta 2000 pripeljal v svoje vrste. Kasneje ga je posodil Zrinjskemu in Interju iz Zaprešića. Po vrnitvi v Dinamo je bila "njegova" sezona 2005/06. Igral je na 32 tekmah in zabil osem golov. Za reprezentanco je debitiral leta 2006. V sezoni 2007/08 si je nadel Dinamov kapetanski trak in ga popeljal do dvojne krone. Za prestop v Tottenham je Dinamo dobil 21 milijonov evrov.

 

 

 

Komentarjev 2
  • Manca Namestnik 20:44 03.september 2012.

    leta 1985 je dobil ime po dedku, ki je KASNEJE umrl...

  • Andrej Kovačič 19:35 27.avgust 2012.

    nekaj mi tu ne štima.... če je ime dobil po dedku ki je izgubil življenje v vojni vihri za Hrvaško, pa leto 1985 ne gre vkup :)