Šport > Nogomet
26 ogledov

Prvo bitko dobil Real

Cristiano Ronaldo Pepe El Clasico Real Madrid Barcelona
1/16
Reuters
Še preden se je dobro začela letošnja sezona je Real Madrid v vitrine že postavil prvo lovoriko. Galaktiki so na povratni tekmi španskega superpokala na Santiago Bernabeu Barcelono ugnali z 2:1 in slavili zaradi več zadetkov v gosteh.

Real Madrid je dobil prvo letošnjo veliko bitko z Barcelono. Po zmagi na povratni tekmi španskega superpokala pred domačimi gledalci z 2:1 je zaradi več zadetkov v gosteh (prva tekma se je končala z zmago Barcelone s 3:2) osvojil prvo letošnjo lovoriko, ki je seveda še toliko slajša, saj je do nje prišel v neposrednem obračunu z večnimi rivali iz Katalonije. Z zmago je Real tudi nekoliko pozabil na slab start v prvenstvo, ko je na prvih dveh tekmah zbral le eno točko.

Povratni obračun španskega superpokala na Santiago Bernabeu so bolje začeli galaktiki, ki so imeli že v prvih minutah izjemno priložnost po podaji Marcela in strelu Gonzala Higuaina, toda Victor Valdes je bil na pravem mestu. V 11. minuti pa eksplozija v Madridu. Po začetniški napaki Javierja Mascherana je bil na preži Higuain, ki se je znašel iz oči v oči z Valdesom in ga matiral s strelom po sredini vrat. Navdušenje se še ni dobro poleglo, ko je Cristiano Ronaldo povišal na 2:0. CR7 je žogo s peto poslal prek Gerarda Piqueja, nato pa streljal v Valdes, toda slednji je (znova) slabo posredoval in dopustil, da se je Portugalec veselil novega zadetka na El Clasicih. Real je tudi v nadaljevanju prevladoval na igrišču - Higuain je zapravil 100 odstotno priložnost, sodniki pa so Pepeju razveljavili zadetek zaradi prekrška pred strelom. V 28. minuti je sledila nova velika priložnost za Real, ko je Ronaldo sam stekel proti Valdesu, a ga je še pred ciljem podrl Adriano in si upravičeno prislužil rdeči karton ter predčasno pot pod prho. Barcelona je bila v izgubljenem položaju. Še enkrat več pa jo je iz brezna potegnil Lionel Messi, ki je v zadnji minuti prvega polčasa izenačil iz prostega strela s 30 metrov, ko je bil Iker Casillas ob mojstrskem strelu tik ob desni vratnici brez moči. V izdihljajih prvega polčasa je udaril še Ronaldo, toda njegov projektil iz več kot 30 metrov je švignil tik mimo vrat Valdesa.

Drugi polčas še zdaleč ni bil tako razburljiv kot prvi. Igra je v glavnem potekala na sredini igrišča. Kljub igralcu manj na igrišču pa so bili konkretnejši igralci Barcelone, ki pa vendarle niso prišli do izenačenja. V 62. minuti je Mascherano z izjemno podajo čez celotno igrišče lepo zaposlil Pedra, ki je odlično streljal, a Casillas je še enkrat več potrdil, zakaj je najboljši vratar na svetu in s sijajno reakcijo ubranil strel za izenačenje. Navijači Reala so znova trepetali v 76. minuti, ko je za zadnjo vrsto Reala poletala nova podaja. Tokrat je stekel Jordi Alba in okroglo usnje že poslal mimo Casillasa, ki je stekel iz vrat, toda nato je vse razčistil Sergio Ramos. Le štiri miute kasneje bi Higuain lahko dokončno odločil srečanje, ko je dobil novo izjemno podajo Özila v prostor, toda Argentinec še enkrat več ni bil dovolj natančen. V zaključku je imela Barcelona še nekaj priložnosti, a obramba Reala je vzdržala in v Madridu se je lahko začelo nepopisno slavje.

Španski superpokal, povratna tekma, Madrid:

Real Madrid : Barcelona 2:1 (2:1) /2:3/
Higuain (11), Cristiano Ronaldo (19); Messi (45)
RK: Adriano (28/Barcelona)

// - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.