Šport > Nogomet
15 ogledov

Modrić v Realu: "Želim osvojiti vse"

Luka Modrić prihod v Madrid
1/11
EPA
Hrvaški reprezentant Luka Modrić je končno dosanjal svoje sanje. Podpisal je petletno pogodbo z Real Madridom. Nosil bo dres s številko 19: "Želim uživati v nogometu, napredovati ter pomagati ekipi osvojiti vse."

"Zelo sem srečen. Čast je igrati za največji klub na svetu. Gre za največji izziv, a sem prepričan, da bom upravičil pričakovanja,“ je Luka Modrić, ki je podpisal petletno pogodbo, dejal na predstavitveni tiskovni konferenci: "Moj cilj je, da si izborim mesto v moštvu. Težko bo, a sem pripravljen. Osvajanje naslovov z Realom je zame izziv. Imam vse, kar potrebujem. Želim uživati v nogometu, napredovati ter pomagati ekipi osvojiti vse.“ Hrvaški vezist, ki bo nosil številko 19, 14-ico že ima Xabi Alonso, se je še zahvalil svojemu nekdanjemu klubu Tottenhamu, kjer je "preživel fantastična leta“ in dodal, da bo za prihod v pravo formo rabil nekaj tekem, čeprav je vadil in odigral 25 minut za hrvaško reprezentanco prejšnji teden.

Nihče drug ga ni zanimal

Dalmatinec, ki doslej še ni govoril s Josejem Mourinhem, upa, da bo to storil na prvem treningu, prvič pa mu je zanimanje Reala na uho prišlo pred evropskim prvenstvom: "Ko sem izvedel, da se Real zanima zame, me ni zanimal noben drug klub več. Gre za najboljši klub na svetu z najboljšim trenerjem in najboljšimi igralci.“

"V Realu poznajo le zmage"

Kot je znano, naj bi Real za Luko Modrića Tottenhamu odštel 41 milijonov evrov, čeprav so številke v medijih zelo različne, gibljejo se med 30 in 41 milijoni. Modrić je v Madrid z zasebnim letalom sicer prispel nekaj minut pred poldnevom, nato pa v kliniki Sanitas La Moraleja uspešno opravil tudi zdravniški pregled. "Luka mora vedeti nekaj: v Realu je vsak dan treba zmagovati. Tudi na treningu! V Realu poznajo le zmage. In dobro igro. Če zmagaš z 1:0, te dočakajo žvižgi, nikogar ne zanimajo takšne zmage," je rojaku na dušo položil prvi Hrvat v Realu, Robert Prosinečki.


Komentarjev 1
  • SoccerTaletns 20:39 27.avgust 2012.

    Ajde Luka, da bi imel čim boljšo sezono v Realu. Ne bo pa lahko v španski ligi...