Šport > Nogomet
77 ogledov

Platini priznal: stranski sodniki potrebujejo video

ofsajd prepovedani položaj zastava zastavica stranski sodnik EPA
Pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) razmišljajo o spremembah tekmovalnega sistema v Ligi prvakov in Evropski ligi, je v sredo francoskim medijem izdal predsednik krovne evropske organizacije Michel Platini. Dodal je še, da bi sodniki morda potrebovali pomoč videoposnetkov, a le pri prepovedanih položajih.

Michel Platini za časopis Ouest France ni potrdil niti zanikal govoric, da pri Uefi razmišljajo o ukinitvi Evropske lige, ki bi jo zamenjala razširjena Liga prvakov s 64 ekipami. Odločitve bodo, tako Platini, sprejemali šele leta 2014.

"Obstaja debata o tem, kako bodo evropska tekmovanja izgledala med letoma 2015 in 2018," je za francoski časopis dejal Platini. "Razpravljamo o tem, odločili se bomo leta 2014. Do sedaj se nismo dogovorili še ničesar."

Nekdanji kapetan Francije, sicer trmast nasprotnik tehnologije v nogometu, je še namignil, da bi sodnikom v bodoče lahko pomagali videoposnetki. Platini vseeno ni govoril o kamerah na golovi črti, temveč o dosojanju prepovedanih položajev.

"Pri eni zapleteni stvari, bi morda, poudarjam, morda potrebovali video. To je prepovedani položaj. Sodnikom jih je namreč zelo težko dosojati," je še pristavil Platini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.