Šport > Nogomet
76 ogledov

''Namestil sem rezultata dveh tekem''

fabian o'neill EPA
Fabian O'Neill, nekdanji nogometaš Cagliarija, je priznal, da je v času športne kariere sodeloval pri nameščanju rezultatov v italijanski Serie A.

Nekdanji urugvajski nogometaš Fabian O'Neill, ki je od leta 2000 do 2001 igrali za Juventus, je poskrbel za nov škandal v italijanskem nogometu. Devetintridesetletni napadalni vezist je večino svoje kariere preživel v italijanski Serie A in Serie B, v tem času pa je sodeloval pri nameščanju dveh tekem.

''Moj Cagliari je igral proti Chievu in obema ekipama je remi zadostoval za obstanek v prvi ligi. V 87. minuti je soigralec nepričakovano zabil za vodstvo, kar se ne bi smelo zgoditi. Zavpil sem nanj in mu rekel, naj to popravi. Nekaj minut kasneje je izgubil žogo in prejeli smo zadetek za izenačenje. Ta nogometaš je Diego López, danes pomočnik trenerja Cagliarija,'' je deset let po koncu svoje športne kariere razkril O'Neall.

Urugvajec je drugo tekmo priredil v času, ko je bil kapetan Perugie. ''Vsak je dobil 60 tisoč evrov bonusa za obstanek v ligi,'' je zaključil 39-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.