Šport > Nogomet
13 ogledov

Predsednik lige opozoril na nameščanje tekem

barcelona celta de vigo EPA
Novoizvoljeni predsednik združenja LFP, ki vodi najmočnejši španski ligi, Javier Tebas, se je v pogovoru za dnevnik MARCA zavzel, da bi Špancem v prihodnosti uspelo obračunati z nameščanjem tekem. Po Trebasovem mnenju je tovrstno početje na Iberskem polotoku "realnost".

Javier Tebas, ki so ga za predsednika LFP izvolili prejšnji teden, je za najbolj brani športni dnevnik MARCA izjavil, da morajo Španci prenehati s kulturo, kjer je "dovoljeno vse", in da si nekateri klubi, ki so v nevarnost izpada, obstanek zagotavljajo s kupovanjem tekem.

"Če so lahko tekme nameščene, to kaže, da s tekmovanjem nekaj ni v redu. Moramo storiti korak naprej in oznaniti nekaj, kar se dogaja v sicer posebnih primerih, ampak se dogaja," je dejal Trebas, brez da bi poimensko očrnil katerega izmed španskih prvoligašev.

"Ko nekdo deluje na meji, potem obstaja kultura, kjer je v ligi dovoljeno vse. To se mora končati in klubi se z menoj strinjajo. Nikomur ne bom v glavo nameril pištole, da bi jih prisilil, da spregovorijo, ampak bil bi hvaležen, če bi stopili v ospredje."

Prodaja cveti poleti

Nameščanje tekem po celotni Evropi in svetu je februarja postala ena glavnih zgodb, potem ko so preiskovalci po dolgi raziskavi ugotovili, da je bilo v organizaciji kriminalne združbe iz Singapurja po svetu organiziranih na stotine tekem vseh nivojev.

Trebas sicer ni jasno povedal, če so bile tekme v Španiji prav tako pod nadzorom razvpitih združb, je pa dejal, da se to dogaja proti koncu sezone, ko si klubi med seboj izmenjujejo denar, da bi si zagotovili obstanek.

"Vsako govorico ali telefonski klic, ki mi bo povedal, da bi se to lahko dogajalo, bomo prijavili. To bomo prenesli policiji in protikorupcijskim službam," je še dodal Trebas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.