Šport > Nogomet
26 ogledov

Nameščanje tekem: "Ne morem zaupati polovici ekipe"

deportivo levante EPA
Madridska Marca je objavila obtožujoče izjave neimenovanih igralcev, trenerjev in predsednikov klubov elitne španske nogometne lige. Vsi sogovorniki po vrsti so zatrdili, da je nameščanje tekem v La Ligi še kako prisotno.

Madridski časnik Marca je začel z objavo izjav, ki jih je pridobil v zadnjih dneh. V njih akterji španske nogometne scene, katerih identiteta sicer ni razkrita, odkrito govorijo o nameščanju tekem.

"Igrali smo proti Levanteju. Trener je pred tekmo povedal približno tole: 'Igrali bomo, skakali bomo, tekmovali bomo in poskušali zadeti. Če bomo dosegli gol, bodo oni izenačili. Če bodo oni dosegli gol, bomo mi izenačili. Če bo rezultat v 85. minuti izenačen, potem bomo stvari pustili, kot so, in to bo to.' Takrat smo oboji potrebovali remi. Končalo se je z 0:0. Trener nam je zabičal, da ne smemo igrati nezainteresirano, da vse skupaj ne bi bilo videti preveč sumljivo. Bilo je smešno in žalostno obenem," je za Marco dejal neimenovani igralec v španski La Ligi.

"Rayo je stvar prikril"

"Nisem vedel, ali naj igralca dam v igro ali ne, ker nisem vedel, ali je kupljen. Ne moreš zaupati polovici ekipe. Če pa izkušene pustiš na klopi in igraš z mlajšimi, potem te obtožijo, da nisi hotel zmagati," je svojo stran zgodbe predstavil neimenovani trener v Primeri Division.

"To sezono v Rayu je z enim od igralcev stopil v stik nekdo iz Mallorce. Nogometaš je to zaupal ekipi, trener pa je situacijo pometel pod preprogo. Rayo je stvar prikril. Sam tega ne bi storil," je dejal eden od predsednikov kluba iz elitne španske lige.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.