Šport > Nogomet
41 ogledov

Barçi katalonski derbi; Real jo je zagodel Realu

Alexis Sanchez Espanyol Barcelona
1/19
EPA
V predzadnjem kolu španskega prvenstva je Valencia z zmago nad Granado naredila velik korak proti Ligi prvakov, na pomoč pa ji je priskočil še madridski Real, ki je remiziral v San Sebastianu. Barcelona je dobila katalonski derbi, do pomembne zmage tudi Celta. Osasuna že rešena.

Premočno vodilna Barcelona je z zmago proti mestnemu tekmecu Espanyolu ostala v igri, da izenači lanski rekord madridskega Reala, ki je v prejšnjem tekmovalnem obdobju zbral 100 točk. Katalonci bodo morali za ta dosežek v zadnjem kolu doma premagati Málago.

Začetek tekme je bil v znamenju Blaugrane. Terensko pobudo je že v 14. minuti kronal Alexis Sánchez, ki je po lepi individualni akciji žogo odlično plasiral v daljši kot gola domačih. Tudi po vodstvu je Barça prevladovala, do konca prvega polčasa je tako Cesc Fàbregas po podaji Alexa Songa zadel okvir vrat, strel Andrésa Inieste pa je zletel malce mimo gola.

Na začetku drugega polčasa je eno priložnost zapravil tudi David Villa, nato pa so gostje umirili tempo in mirno nadzirali dogajanje. Espanyol ni zmogel prevzeti iniciative, dokončno pa so se njegovi upi razblinili po izključitvi Wakasoja Mubaraka, ki je dva rumena kartona dobil v le nekaj sekundah. To je še dodatno razhudilo domače navijače, a že nekaj minut pozneje je Pedro po podaji Xavija zabil za podvojitev vodstva in tako utišal občinstvo.

Nezadovoljni s točko v 93. minuti

Madridski Real je proti Realu Sociedadu, ki se z Valencio bori četrto mesto in plasman v Ligo prvakov, v 93. minuti izgubil dve točki. A remi najbrž vseeno bolj boli Baske, ki so pred zadnjim kolom na petem mestu z dvema točkama manj od Netopirjev. Slednji so z golom Roberta Soldada ugnali Granado.

V San Sebastianu je Madridčane v zgodnje vodstvo popeljal Gonzalo Híguain po napaki domače obrambe. V nadaljevanju prvega polčasa sta obe ekipi nanizali nekaj priložnosti, domači pa kljub veliki borbenosti in pogostejšim strelom niso uspeli izenačiti.

Ko je v 57. minuti José María Callejón povišal na 2:0, so se zdeli domači že izgubljeni. Toda ofenziva modro-belih ni pojenjala in v 64. minuti je Xabi Prieto znižal prednost gostov. Domači so nadaljevali pogumno in slabih petnajst minut kasneje so izenačili prek Antoina Griezmanna. Že pred tem je Diego López ubranil nekaj nevarnih poizkusov, tudi Real pa je pretil iz protinapadov.

Izenačen izid ni obstal dolgo, saj je dve minuti po golu Griezmanna Mesut Özil našel Samija Khediro, slednji pa je žogo lepo dvignil čez Claudia Brava za novo vodstvo Los Blancos. A tudi to ni bilo dovolj za popoln izkupiček Madridčanov. Po nekaj neuspelih poskusih Baskov je v 93. minuti Imanol Agirretxe na drugi vratnici zavrnil žogo nazaj pred gol, tam pa jo je iz neposredne bližine v mrežo pospravil Prieto in priboril zasluženo točko Sociedadu.

Pri dnu razpredelnice je Osasuna z zmago nad Sevillo že ostala v ligi, zlata vredne tri točke pa je zabeležila tudi Celta na gostovanju pri Valladolidu. Deportivo je klonil v Málagi, a še vedno ostal nad cono izpada, v kateri sta ob Celti še Zaragoza, ki je visoko klonila pri Betisu in Mallorca, ki je proti Atléticu iztržila mršavo točko.   

Špansko prvenstvo, 37. kolo:

Athletic Bilbao : Levante 0:1 (0:0)
Juanlu (90)
RK: Muniain (62/Athletic)

Atlético Madrid : Mallorca 0:0 (0:0)

Betis : Zaragoza 4:0 (2:0)
Castro (1), Pabon (17, 71), Molina (50)

Espanyol : Barcelona 0:2 (0:1)
Sanchez (14), Pedro (86)
RK: Wakaso (81/Espanyol)

Getafe : Rayo Vallecano 1:2 (0:0)
Rafa (48); Dominguez (53), Castro (90/ag)

Málaga : Deportivo 3:1 (1:0)
Saviola (45), Baptista (65), Isco (80); Salomao (76)

Osasuna : Sevilla 2:1 (0:0)
Punal (63), Cejudo (79); Negredo (50)

Real Sociedad : Real Madrid 3:3 (0:1)
Prieto (64, 92), Griezmann (78); Higuain (6), Callejon (57), Khedira (80)

Valencia : Granada 1:0 (0:0)
Soldado (59)

Valladolid : Celta 0:2 (0:1)
Cabral (28), Aspas (56/11m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.