Šport > Nogomet
20 ogledov

Real bi ga plačal kot Cristiana: 10 milijonov neto!

Neymar Danilo Corinthians Santos Paulista finale Reuters
Madridska ofenziva za podpis pogodbe z brazilskim zvezdnikom Neymarjem, ki ga želijo speljati pred nosom večnemu rivalu Barceloni, se nadaljuje. Real Madrid naj bi po poročanju športnega dnevnika AS Brazilcu ob prihodu na Santiago Bernabéu ponujal plačo, primerljivo s tisto, ki jo vsakega 15. v mesecu na svoj bančni račun dobi Cristiano Ronaldo.

Neymar se je mreži Reala Madrida za las izognil leta 2011, ko je bilo podobno kot zdaj z Barcelono za prestop iz Santosa že "vse dogovorjeno", zdaj pa želi kraljevi klub pokvariti načrte Kataloncev in jim speljati enega od najbolj zaželenih napadalcev zadnjih let.

V španskih medijih se v zadnjih dneh piše o pravi ofenzivi, ki jo je na brazilski klub s svojimi odposlanci izvedel lanskoletni prvak Španije, ki si želi na vsak način vmešati v boj za podpis brazilskega zvezdnika.

"Madrid poskuša Neymarja prepričati s šestletno pogodbo, ki bi mu na sezono prinesla deset milijonov evrov neto, kar ni niti evro manj, kot dobi Cristiano (Ronaldo)," na svoji spletni strani piše madridski športni dnevnik AS.

Od številk se zvrti

Višina Neymarjeve plače bi bila tako primerljiva s tisto, ki jo v Madridu dobita Cristiano Ronaldo in Kaká, a bi Portugalca ob morebitnem podaljšanju pogodbe gotovo čakala zajetna povišica. Za primerjavo – leta 2011 je Madrid ponujal sedem milijonov, a je njegov prestop "torpedirala" Barça, Neymar pa je nato podaljšal svojo pogodbo s Santosom do leta 2014.

AS razkriva tudi podrobnosti trenutnega Neymarjevega finančnega paketa v Braziliji. Na mesec zasluži 1,6 milijona evrov bruto, kar je 19,2 milijona na leto. To pomeni, da Brazilec neto v žep pospravi nekaj več kot deset milijonov evrov. K temu je nato treba prišteti še vse marketinške pakete, ki mu prinašajo dodaten zaslužek.

Ob zadnjem podaljšanju pogodbe mu je Santos prepustil 90 % pravic do njegove podobe (prej jih je imel 70 %), pri zgolj 21 letih pa ima Neymar podpisanih kar deset različnih marketinških pogodb, med drugim z Nikom, Red Bullom, Panasonicom, banko Santander in Volkswagnom. Večina omenjenih se izteče leta 2015 in 2016, prinašajo pa mu okrog osem milijonov evrov.

"Tovarna denarja"

Če bi letos poleti podpisal za beli balet, bi poleg desetih milijonov evrov plače dobil tudi 50 % vseh marketinških prihodkov, kar bi se mu dodatno izplačalo, dodajajo pri AS. V večini pogodb ima namreč klavzulo, ki določa, da bi zaslužil veliko več, če bi prestopil k Realu, klub pa mu ponuja omenjeno delitev prihodkov na pol.

"Fant je tovarna denarja, zato Florentino (Pérez, predsednik Reala, op. a.) o njem razmišlja kot o strateškem nakupu, čeprav ve, da bi (Gareth) Bale predstavljal boljšo naložbo s športnega vidika, če pa mu ne uspe, bo vsaj močno podražil prestop Barçi," nadaljujejo pri AS.

Pri Santosu naj bi bili zelo zadovoljni z razvojem dogodkov, medtem ko Barça še naprej ponuja zgolj 30 milijonov (deset jih je že plačala), pristala pa je tudi na to, da Neymar v klubu ostane do naslednjega decembra. Real bi bil medtem pripravljen plačati tudi 70 milijonov evrov, kolikor znaša Neymarjeva odkupna klavzula (Brazilec bi dobil še deset odstotkov te vsote, torej sedem milijonov evrov), a si ga pri belem baletu želijo že to poletje.

Bankirji preprečili odhod v Chelsea

Vsekakor bo Neymarjev prestop v katerikoli klub prava zmešnjava, glede na to, da morajo vanj privoliti številni različni subjekti, ki ga imajo v lasti. Santos ima v lasti 55 odstotkov svojega zvezdnika, 40 odstotkov skupina Delcir Sonda (DIS), prehrambni magnat, preostalih pet odstotkov pa TEISA, ki jo sestavljajo pomembni bankirji brazilske banke in veliki navijači Santosa.

Omenjeni bankirji so kupili delež v klubu in leta 2010 s hitrim nakazilom preprečili, da bi Neymar odšel v Chelsea, čeprav se je že mudil na zaključnih pogajanjih v Londonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.