Šport > Nogomet
17 ogledov

Blaugrana slavi 22. naslov prvaka

(Athletic Bilbao - Barcelona) Reuters
Katalonski nogometni velikan Barcelona je sinoči osvojil še 22. prvenstveno zvezdico, potem ko je njen najbližji tekmec v boju za naslov Real Madrid v 35. krogu prvenstva primera division le remiziral v gosteh pri Espanyolu (1:1). To je še četrti naslov za Barco v zadnjih petih letih in prvi za novega trenerja blaugrane Tita Vilanovo.

Barcelona si je pod vodstvom Vilanove tlakovala pot do novega naslova z izjemnim prvim delom sezone, najboljšim uvodom v sezono v zgodovini španskega nogometnega prvenstva, v katerem so Katalonci iz rok izpustili le dve od možnih 57 točk. In čeprav je v drugem delu ekipo večkrat vodil pomočnik trenerja Jordi Roura, saj je moral Vilanova zaradi raka na grlu na dolgotrajnejše zdravljenje v New York, je Barcelona ostala na poti in osvojila 22. naslov v klubski zgodovini.

Barcelona ima štiri tekme pred koncem sezone zdaj 88 točk, sedem več od lanskega prvaka Reala na drugem mestu, ki ima le še dve tekmi do konca. Barcelona je po Realu v sezoni 1988 šele druga ekipa v zgodovini La Lige, ki je osvojila naslov na način, da je bila v vodstvu od 1. do zadnjega kroga.

Iniesta: ''Prvaki smo!''

"Dobil sem res najboljše darilo - na 29. rojstni dan sem osvojil La ligo. To je nagrada za celo leto trdega dela. Prvaki smo!" je prek Twitterja sporočil eden ključnih mož blaugrane, Andrés Iniesta. "Po izjemnem letu letu trdega dela sem srečen, da lahko proslavimo nov naslov prvaka! Čestitke, soigralci ... Objem vsem," pa je prek Facebooka sporočil prvi zvezdnik Barcelone, štirikratni najboljši nogometaš sveta po izboru Fife, Lionel Messi.

Katalonce zdaj v ponedeljek čaka parada po mestnih ulicah, prihodnjo nedeljo pa bodo nov naslov proslavili še na stadionu Camp Nou. A že danes jih čaka posebna čast; nogometaši Atlética jim bodo morali pred današnjim prvenstvenim obračunom v Madridu na stadionu Vicente Calderon v znamenje spoštovanja postaviti častno stražo oziroma el pasillo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice