Šport > Nogomet
34 ogledov

Barça dobila špalir v Madridu: do zmage brez Lea

(Espanyol - Real Madrid)
1/22
Reuters
Barcelona je brez Lionela Messija speljala preobrat v Madridu in po častnem prihodu na igrišče premagala Atlético (2:1). Katalonci, tudi matematično že zmagovalci španske lige, lahko tako še vedno izenačijo rekordni dosežek stotih točk Reala Madrida iz lanske sezone. Madridčani so se od naslova poslovili s sobotnim remijem pri Espanyolu (1:1).

Nogometaši Atlética Madrida so v skladu s tradicijo z aplavzom in špalirjem pričakali nove španske prvake Barcelono na stadionu Vicente Caldéron, kjer so se nogometaši ob prelepem sončnem vremenu sprehodili skozi brutalno nezanimiv prvi polčas, kjer se je še največja priložnosti povsem ob koncu ponudila Cristianu Tellu, a je napadalec Kataloncev meril za las mimo daljše vratnice Thibauta Courtoisa.

Atlético, ki ga v petek čaka finale španskega pokala proti mestnemu tekmecu Realu Madridu, je v drugem polčasu le uspel povesti z golom najboljšega posameznika Radamela Falcaa. Kolumbijec, v prihodnji sezoni bojda šokantno novi član Monaca, je izkoristil srečen odboj žoge in jo z natančnim strelom poslal mimo rezervnega Barçinega vratarja Joséja Manuela Pinta.

Novi prvaki so bili večinoma nenevarni, tekmo pa je povsem nevidno zapustil tudi prvi zvezdnik Lionel Messi, ki se je očitno znova poškodoval, trener Tito Vilanova pa je takrat že opravil vse tri menjave. Tudi z desetimi pa je Blaugrana izenačila, ko sta še eno v vrsti dobrih kombinacij v letošnji sezoni speljala podajalec Cesc Fàbregas in strelec Alexis Sánchez, ki je poravnal izid.

Povsem nepričakovano je Barceloni uspelo tudi povesti, ko je po samostojnem prodoru Tella njegovo povratno žogo sicer grdo zadel David Villa, v lastno mrežo pa jo je preusmeril domači kapetan Gabi. Atlético je do konca jalovo pritiskal za izenačenje, ki jim ga je skušal s prihodom v kazenski prostor nasprotnikov priigrati celo vratar Courtois, a neuspešno.

Real se je z remijem poslovil od naslova

Realje na tekmi proti Espanyolu nujno potreboval zmago, če je želel ohraniti teoretične možnost za ubranitev lanskoletnega naslova španske lige. Galaktiki so na gostovanju v katalonski prestolnici iztržili le točko (1:1), kar je Barceloni predčasno zagotovilo 22. naslov v zgodobini kluba.

José Mourinho je pred petkovim obračunom, ko se bo Real pomeril z Atléticom Madridom v finalu španskega pokala, na igrišče poslal ''drugorazredno'' ekipo, ki je v Barceloni iztržila le točko. Na klopi so začeli Xabi Alonso, Karim Benzema in Cristiano Ronaldo. Po vsega 19. minutah igre je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti Raphaël Varane, manj kot deset minut kasneje pa je domače v vodstvo popeljal Christian Stuani.

Katalonci so v nadaljevanju zadeli še drugič, vendar je bil zadetek razveljavljen. Real je uspel izenačiti v 58. minuti, ko je po prostem strelu Luke Modrića zadel Gonzalo Higuaín. Izenačujoči zadetek je padel samo dve minuti po tem, ko je v igro vstopil Cristiano Ronaldo.

Gostje so v nadaljevanju pritiskali proti vratom Espanyola, a zmagovitega zadetka niso dosegli. Po prekršku Víctorja Sáncheza, ki je moral v zaključku tekme zapustiti igrišče, je imel Ronaldo zadnjo priložnost, da s prostega strela Realu priigra zmago, vendar je njegov poskus letel previsoko in mimo vrat.

Španska liga, 35. kolo:

Athletic Bilbao : Mallorca 2:1 (1:0)
Aduriz (8), Llorente (79); Dos Santos (81)

Valladolid : Deportivo La Coruña 1:0 (0:0)
Guerra (48)

Osasuna : Getafe 1:0 (0:0)
Arribas (75)

Espanyol : Real Madrid 1:1 (1:0)
Stuani (23); Huguaín (58)

Rayo Vallecano : Valencia 0:4 (0:2)
Soldado (28/11-m, 34), Guardado (62), Valdez (90

Real Betis : Celta Vigo 1:0 (0:0)
Rubén Castro (68)

Atlético Madrid : Barcelona 1:2 (0:0)
Falcao (52); Sánchez (72), Gabi (80/a.g.)

Málaga : Sevilla 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.