Šport > Nogomet
8 ogledov

Mourinho želi slišati le: "Odpuščen si!"

Mourinho Karanka Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale Reuters
Osrednji španski finančni časopis Expansión je ob analiziranju odnosa Joséja Mourinha s sodelavci v madridskem Realu zatrdil, da se Portugalec poslužuje ustaljenega postopka mnogih vodilnih menedžerjev v Španiji, ki hočejo zapustiti svoj položaj.

V časih, ko se večina zaposlenih trdno oklepa svoje službe, tudi (ali še posebej) v Španiji, pa so novinarji prav na Pirenejskem polotoku zaznali veliko razširjenost fenomena, ki je sicer trenutno prisoten po celi Evropi. Gre za to, da se vodilni menedžerji na iznajdljive načine skušajo dokopati do predčasne prekinitve sodelovanja s podjetjem, seveda v zameno za donosno odpravnino.

Na tak način časnik Expansión vidi tudi situacijo, ki je nastala na relaciji José Mourinho - Real Madrid. V analizi je navedeno, da gre za dokaj lahko razviden postopek. V luči negotovosti v časih finančne krize mnogi direktorji iščejo možnosti za predčasno prekinitev sodelovanja, saj jih v tem primeru čaka zajeten kupček denarja. Na drugi strani namreč poslovna uspešnost še zdaleč ni zagotovljena.

Ker podjetje oz. klub seveda naredi vse, da bi se izognil plačilu visoke odpravnine in skuša spoštovati pogodbo in počakati, da zaposleni sam zaprosi za prekinitev pogodbe (to bi pomenilo, da do odpravnine ni upravičen), se mnogi poslužujejo nasvetov delovnih pravnikov, ki jim svetujejo, kako s svojim obnašanjem prisiliti delodajalca, da ti pokaže vrata in ti mora posledično izplačati velik znesek, v Mourinhevem primeru gre seveda za več milijonov evrov. 

Vsi Moujevi konflikti imajo svoj namen

In prav "The Special One" naj bi se posluževal enake strategije. Njegovo obnašanje do igralcev, medijev, vodstva in kluba je zašlo v čudne vode, njegovi nastopi so vse bolj konfliktni in presenetljivi. S tem naj bi želel, vsaj po navedbah Expansióna, zanetiti notranji konflikt v kolektivu (kar mu je nedvomno uspelo) in tako dejansko klub pripeljati v situacijo, da se mu zaradi stanja v moštvu, bolj splača izplačati trenerja, kot pa nadaljevati z nezdravim odnosom v slačilnici.

Tako naj bi Portugalec šel po stopinjah mnogih direktorjev v Evropi, ki so bolj kot s prihodnostjo svojega podjetja (kluba), obremenjeni s svojo bodočnostjo. Tako naj bi nekdanji trener Chelseaja, Benfice, Porta in Interja od Florentina Péreza najbolj želel slišati le en stavek: "Odpuščen si!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.