Šport > Nogomet
27 ogledov

Že videno: Messi prišel s klopi in zabil dva za zmago

Ronaldo Borussia Dortmund Real Madrid Liga prvakov polfinale
1/30
Reuters
Barcelona je še enkrat več prišla do točk po že videnem scenariju. V 57. minuti je v igro vstopil Leo Messi in dvakrat zabil za zmago nad Betisom (4:2). Blaugrana je sedaj le še točko oddaljena od naslova. Real Madrid je ob povratku na domači stadion Santiago Bernabéuu dobil kar tri gole Valladolida, a ga na koncu z "dvojčkom" Cristiana Ronalda le uspel premagati (4:3).

Na stadionu Camp Nou je Barcelona tekmo proti Realu Betisu začela brez Lea Messija, v vratih je namesto poškodovanega Víctorja Valdésa stal Pinto.

Že v drugi minuti so Andaluzijci povedli. Pabón je prišel do odbite žoge v kazenskem prostoru in jo poslal v daljši kot gola Kataloncev. Po nekaj minutah šoka so se domači hitro pobrali in v 9. minuti je Andrés Iniesta z natančnim predložkom našel Alexisa Sáncheza, Čilenec pa je na drugi vratnici z glavo žogo preusmeril v mrežo za izenačenje.

V 15. minuti je Pabón izvajal kot, Molina je preskočil Gerarda Piquéja, toda meril je malce mimo gola.  Nato pa je pritisnila Barça. V 22. minuti je po napaki gostujoče obrambe do lepe situacije za strel prišel David Villa, toda streljal je veliko preslabo in Adrian je žogo ujel. Le minuto kasneje je imel "El Guaje" še eno "smrtno" priložnost po akciji Inieste in Xavija, tokrat je Asturijec divje meril čez gol.

Evrogol Péreza za ponovno vodstvo

V 26. minuti so znova zapretili gostje, po strelu Salve Seville iz bližine je dobro reagiral Pinto. Tri minute kasneje je še eno neverjetno priložnost zapravil Villa. Cristian Tello je prebil desni bok Betisa in zavrnil žogo v sredino, Villa pa je iz neposredne bližine Adrianu omogočil še eno obrambo.

Barcelona je še naprej dominirala, toda do nove izdelane situacije smo čakali do 41. minute, ko je Tello lepo prišel do strela z roba kazenskega prostora, močno sprožil in zadel prečko. Kazen za vse zapravljene priložnosti je prišla v 43. minuti, ko je Rubén Pérez s 30 metrov močno udaril po žogi in zabil v desni zgornji kot gola Kataloncev za presenetljivo vodstvo Andaluzijcev po prvem polčasu.

Messi v igro - Barcelona v vodstvo

Drugi polčas se je začel precej bolj mirno kot prvi, Betis se je postavil precej bolj globoko v obrambo, potem ko je v prvem polčasu visoko pritiskal na nogometaše Barcelone. Domačini so kmalu vnovčili terensko premoč in v 56. minute so gostje slabo reagirali na visok in ne premočan predložek Danija Alvesa, Villa je iz bližine z glavo matiral Adriana.

messi barcelona betis | Avtor: Reuters Reuters
Le štiri minute kasneje je Barcelona dobila prosti strel slabih 20 metrov od gola, izvajal ga je Leo Messi, ki je le dve minuti predtem vstopil v igro in žogo spravil prek živega zidu za vodstvo Blaugrane. Po vodstvu je Barça "stopila na žogo" in igrala svojo prepoznavno igro kratkih podaj.

V 69. minuti je Messi po prekršku nad Tellom dobil še eno priložnost s prostega strela, tokrat z leve strani, Argentinec je zadel stičišče vratnice in prečke. Nekaj sekund pozneje je Betis izpeljal odličen protinapad, po akciji Javija Chice in Vadilla je do priložnosti prišel Pabón, toda ostalo je pri golu prednosti za domače. Kazen je na drugi strani prišla že po nekaj trenutkih, lepo in domiselno akcijo Barcelone je zaključil Messi, ki je zabil v prazno mrežo za 4:2.

V 81. minuti je Messi izvedel še en prodor skoraj do gola Andaluzijcev, še pravočasno so gostje žogo izbili. V zadnjih minutah je bil tempo razumljivo precej bolj blag, Blaugrana je zanesljivo nadzirala tekmo in brez težav držala prednost dveh golov. V 93. minuti je Messi izvedel še en "slalom" skozi obrambo Betisa, tokrat je Adrian njegovo namero prebral in tekma se je končala z zmago Blaugrane s 4:2.

Po zmagi vroče v taboru Reala

Čeprav po vsej verjetnosti ni bil stoodstotno pripravljen za zadnjo tekmo Real Madrida, ki je med tednom na Santiagu Bernabéuu še tretjič zapored izpadel iz polfinala Lige prvakov, je Cristiano Ronaldo začel tekmo proti Valladolidu v prvi postavi.

In Bernabéu je lahko spet videl pravega Ronalda, čeprav so z golom Óscarja po napakah Ángela Di Maríe in Ricarda Carvalha povedli varovanci Miroslava Đukića, nekdanjega soigralca Zlatka Zahovića pri Valencii.

Real je odgovoril v 26. minuti, ko je po obleganju gostujočih vrat Di María poslal ostro žogo proti golu Valladolida, Marc Valiente pa jo je preusmeril mimo lastnega vratarja. Ronaldo je po podaji s strani skakal najvišje za zaslužen vodilni zadetek, toda tri minute kasneje je bil rezultat spet poravnan.

Mourinho menjal dvakrat, 200. gol Ronalda

Spet je veliko prelahko izpadla Realova zadnja vrsta, tako da je po podaji s strani povsem sam pred Diegom Lópezom ostal Javi Guerra, ki je še drugič v večeru zatresel domačo mrežo. Po fantastičnem strelu Ronalda, s katerim je Portugalec stresel prečko, ki se verjetno trese še zdaj, sta ekipi na odmor odšli rezultatsko poravnani, po povratku na zelenico pa se je semafor spet "osvežil".

V kazenski prostor Valladolida se je sprehodil Kaká in kljub dotiku vratarja zabil za novo vodstvo kraljevega kluba. Očitno še vedno nezadovoljen s predstavo je Kakája in Di Marío trener José Mourinho zamenjal z Mesutom Özilom in Xabijem Alonsom.

Po kotu v 70. minuti je bilo vse odločeno - Özilovo podajo je z glavo v mrežo še enkrat pospravil Ronaldo. To je bil njegov 33. gol v prvenstvu, 53. na 52 tekmah v sezoni in jubilejni 200. v majici Reala na 196. tekmi (146 jih je zabil v La Ligi, 16 v pokalu, 35 v Ligi prvakov in tri v španskem superpokalu).

Žvižgi Higuaínu, evrogol Barçinega odpadnika

Tudi veselje navijačev po novem zadetku pa ni pomagalo Gonzalu Higuaínu, ki ga je večji del občinstva ob menjavi za Karima Benzemaja le nekaj sekund po golu Ronalda izžvižgal. Vodstvo z dvema zadetkoma prednosti je do konca tekma z nekaj bravuroznimi obrambami ohranil še naprej izvrstni vratar López, medtem ko ga je kapetan Iker Casillas spet nemočno spremljal s klopi.

Nič pa ni mogel López storiti v 87. minuti, ko ga je po odboju žoge daleč od kazenskega prostora z izjemnim volejem premagal nekdanji član Barcelonine mladinske šole Lluís Sastre. Valladolid se je tako vrnil v igro za izenačenje, toda do večje priložnosti za šok na Bernabéuu ni prišel. Nova zmaga Reala pomeni, da Barcelona kljub morebitni nedeljski zmagi proti Realu Betisu (še) ne bo osvojila naslova.

Pepe: "Besede Mourinha o Casillasu niso bile primerne"

Nekaj presenetljivih izjav po tekmi na Bernabéuu je za televizijo Canal Plus dal branilec Pepe. Eden najslavnejših simbolov Mourinhove vladavine v beli hiši, ki je moral letos mesto v prvi postavi večkrat prepustiti Raphaëlu Varanu, je namreč o izjavi svojega trenerja, da mu je žal, ker Lópeza ni pripeljal že za svojo prvo sezono v Madridu, povedal, da bi si Casillas zaslužil več spoštovanja.

"Potrebno bi bilo imeti malce več spoštovanja do Ikerja. Besede trenerja niso bile preveč primerne. Iker je institucija. V tem klubu in v Španiji. Mora vedeti, da skupaj z navijači stojimo za njim," je dejal Pepe, kapetan Reala na sobotni tekmi. "Mirni smo, ko gre za prihodnost Mourinha. Trener mora to rešiti s klubom. Mi moramo častno zastopati ta dres."

Španska liga, 34. kolo:

Celta Vigo : Athletic Bilbao 1:1 (0:1)
Aspas (83); De Marcos (43)

Valencia : Osasuna 4:0 (2:0)
Soldado (39), R. Costa (44), Banega (60), Jonas (90/11-m)
RK: Arribas (58), Copovi (75/oba Osasuna)

Granada : Málaga 1:0 (1:0)
Ighalo (28)

Real Madrid : Valladolid 4:3 (2:2)
Valiente (26/a.g.), Ronaldo (32, 70), Kaká (49); Óscar (8), Guerra (35), Sastre (87)

Deportivo La Coruña : Atlético Madrid 0:0

Mallorca : Levante 1:1 (1:1)
Hemed (7); Acquafresca (42)

Zaragoza : Rayo Vallecano 3:0 (1:0)
Apono (26/11m, 91), Rodri (51)

Sevilla : Espanyol 3:0 (3:0)
Capdevila (12/ag), Coke (19), Negredo (23) 

Barcelona : Real Betis 4:2 (1:2)
A. Sánchez (9), Villa (56), Messi (60, 71); Pabón (2), Pérez (43)

Getafe : Real Sociedad 2:1 (2:1)
Pedro León (18), Barrada (39); Vela (5)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.