Šport
1092 ogledov

Velika teniška afera! Prijetih 28 profesionalnih igralcev

teniška žogica tenis črta mreža
V Španiji je bilo zaradi nameščanja tekem prijeih 83 oseb, od tega 28 teniških igralcev.

Španska civilna garda je tekom preiskave nameščanja teniških izidov prijela 83 oseb, od tega 28 profesionalnih igralcev. Vse skupaj naj bi vodila armenska kriminalna združba, so v četrtek sporočili iz Europola.

Preiskanih je bilo 11 hiš ter zaplenjeno 167.000 evrov, nekaj pušk, več kot 50 elektronskih naprav, ogromno kreditnih kartic, 5 luksuznih avtomobilov ter več dokumentov povezanih s primerom. Zamrznjeno je bilo 42 bančnih računov.

Civilna garda je v sporočilu za javnost naznanila, da je bilo aretiranih 15 ljudi, med drugimi tudi vodje kriminalne organizacije, medtem ko se preostalih 68 ljudi še preiskuje.

Izmed triinosemdeseterice prijetih je bilo kar 28 profesionalnih teniških igralcev. Policija je pojasnila, da je organizacija podkupovala teniške igralce za prirejanje izidov na turnirjih nižjega ranga, futures in challenger, kjer običajno mlajši igralci začenjajo pot proti ravni turnirjev ATP. Eden izmed njih, katerega identiteta sicer ni bila razkrita, pa je letos nastopil tudi na US Openu.

"Naši preiskovalni organi so dokazali, da je skupina delovala od februarja leta 2017 dalje, ter ocenili, da je organizacija v tem času skozi svojo operacijo zaslužila več milijonov evrov," se je glasilo obvestilo španske civilne garde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice