Šport
222 ogledov

Tudi Avstralci s svojo rešitvijo

Melbourne OP Avstralije Miloš Raonić Andy Murray EPA
Naslednje leto bodo imeli vsi štirje največji turnirji svoj sistem zaključkov dramatičnih dvobojev.

Organizatorji prvega turnirja za grand slam v sezoni, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, so v odločilnem petem oziroma tretjem nizu uvedli podaljšano igro do deset. Če bosta tenisača v petem nizu prišla do rezultata 6:6, bosta namesto razlike dveh iger, igrala "tie break" do deset. Enako velja za dekleta v tretjem nizu ali igre dvojic.

Na starem sistemu, ki je pripeljal do nekaj epskih rezultatov, kot na primer rekordni, tridnevni dvoboj med Johnom Isnerjem in Nicolasom Mahutom pred osmimi leti v Wimbledonu, ki se je končal s 70:68 v petem nizu, ostaja le še odprto prvenstvo Francije.

US Open ima že nekaj let tradicionalni "tie break" na sedem, v Wimbledonu pa se bo po novem, v primeru izenačenja na 12:12, igrala podaljšana igra do sedem. Tako bodo imeli naslednje leto vsi štirje največji turnirji svoj sistem zaključkov dramatičnih dvobojev.

Direktor odprtega prvenstva Avstralije Craig Tiley je pojasnil: "Dolgo časa smo razmišljali o tej spremembi. Pogovorili smo se z igralci, zdajšnjimi in nekdanjimi, komentatorji, managerji ter televizijami. Izbrali smo nekoliko daljšo podaljšano igro, saj menimo, da si gledalci zaslužijo malce poseben zaključek takih dvobojev, hkrati pa v igri do deset začetni udarec nima toliko vpliva kot v igri do sedem."

novak đoković Nezadovoljen Šport Novak Đoković pozval na upor teniškim veljakom
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.