Šport
780 ogledov

Novak Đoković pozval na upor teniškim veljakom

novak đoković Epa Đoković bo sezono končal na prvem mestu lestvice ATP.
Prvi igralec sveta ni navdušen nad nekaterimi pravili.

Srbski teniški igralec in trenutna številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković je kot predsednik zveze teniških igralcev svoje kolege pozval na bojkot Davisovega pokala. Razlog leži v tem, da morajo igralci zaigrati v Davisovem pokalu, če želijo kasneje nastopiti na olimpijskih igrah.

Đokovićev poziv je potrdil Fredrik Rosengren, ki je sicer trener britanskega teniškega igralca Kyla Edmunda.

"Kyle je dobil elekronsko pošto. Morda to ni v povezavi z Davisovim pokalom, a prejšnji teden je Kyle dobil Novakov e-mail. ITF ima pravilo, da mora igralec nastopiti na vsaj dveh tekmah v Davisovem pokalu, če želi braniti barve svoje države na olimpijskih igrah. Đoković je pozval igralce, naj bojkotirajo to pravilo, kar jasno priča o tem, da ne namerava igrati v Davisovem pokalu," je izjavil Rosengren.

Teniški veljaki so se sicer pred časom odločili, da spremenijo format Davisovega pokala. Finale se bo po novem igral na nevtralnem terenu, kar bo tekmovanje oropalo tako priljubljenega in prepoznavnega "nogometnega vzdušja", po katerem so sloveli reprezentančni dvoboji. Reprezentance bodo namesto petih obračunov igrale samo še tri, dvoboji pa se bodo namesto na tri igrali na dva dobljena niza.

Davisov pokal Davisov pokal Šport Francozi ubranili prvo zaključno žogico Hrvatov

"ITF zgodovinsko gledano nikoli ni upoštevala igralcev. Presenečen sem. Nisem se želel vmešavati, ker nimam prave rešitve. Zagotovo so to napačni prijemi. Ne vem. Žalosten sem, da Davisov pokal ne bo več takšnen kot nekoč. Nič več ne bo tako, kot je bilo," se je sprememb dotaknil Roger Federer.

Precej bolj oster je bil nekdanji prvi igralec sveta Lleyton Hewitt. "Včasih je tenis več kot igra. Več kot denar. Večina mojih največjih zmag in najtežjih porazov se je zgodila v Davisovem pokalu, kjer smo igrali pet nizov pred glasnimi domačimi ali tujimi navijači. Sramota, da je ITF bodočim zvezdnikom odvzela to izkušnjo," je sporočil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.