Šport
73 ogledov

Francozi ubranili prvo zaključno žogico Hrvatov

Davisov pokal Epa
Po drugem dnevu finala Davisovega pokala je Francija z zmago v dvojicah ostala v igri za končno slavje.

Francoska dvojica Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut je dobila igro parov in izid v finalu Davisovega pokala proti Hrvaški v Lillu znižala na 1:2. Mate Pavić in Ivan Dodig sta po treh urah in 38 minutah izgubila s 4:6, 4:6, 6:3 in 6:7.

Odločitev o zmagovalcu zadnjega Davisovega pokala, ki se igra po starem sistemu, bo padla v nedeljo, ko se bosta naprej pomerila Jeremy Chardy in Marin Čilić, v primeru izenačenja na 2:2 pa je zadnji dvoboj predviden Jo-Wilfried Tsonga - Borna Ćorić.

Francija je branilka naslova in se poteguje za enajsti naslov v tem tekmovanju, Hrvaška pa je Davisov pokal osvojila 2005, pred dvema sezonama pa je sredi Zagreba izgubila finale proti Argentini, čeprav je enako kot letos v Lillu po treh dvobojih vodila z 2:1 in je za naslov potrebovala le še točko. Tedaj je Marin Čilić proti Juanu Martinu del Potru zapravil prednost 2:0 v nizih, nato pa je Federico Delbonis premagal Iva Karlovića s 3:0.

Prva nedeljska partija se bo na stadionu Pierre Mauroy, ki za teniške dvoboje sprejme 28.000 gledalcev, začela ob 13. uri.

Hrvaški kapetan Željko Krajan je prepričan, da se letos to ne more ponoviti. "Kakovost je na naši strani in tega se zavedamo. Vemo, da imajo oni določene težave, bojda je Tsonga poškodovan, a to so njihove problemi. Imamo tudi krasne navijače na tribunah, ki so dovolj glasni, da na trenutke preglasijo skoraj poln stadion Francozov," je dejal Krajan.

Kljub porazu tudi Ivan Dodig ni bil razočaran. "Igrala sva zelo dobro, vendar sva naredila eno ali dve napaki preveč. Bilo je tako izenačeno, da je vsaka žoga odločala. Vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno in upam, da bo tako tudi v nedeljo, saj bo to verjetno zadnjič v zgodovini Davisovega pokala."

Pierre Hughues Herbert je po dvoboju povedal: "Izpolnila sva cilj, se pravi, da smo še vedno živi in da lahko upamo na preobrat. Zavedala sva se, da ne bo lahko, saj sva imela na drugi strani vrhunska igralca. Ob pomoči izjemne publike sva jih vendarle strla in prišla do pomembne točke za samozavest in motivacijo."

Novak Đoković Finale sezone Šport Mladenič poskrbel za presenečenje, padel še Nole

Davisov pokal, finale:

FRANCIJA 1-2 HRVAŠKA
Jeremy Chardy - Borna Ćorić 2:6, 5:7, 4:6
Jo-Wilfried Tsonga - Marin Čilić 3:6, 5:7, 4:6
Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut - Mate Pavić/Ivan Dodig 6:4, 6:4, 3:6, 7:6(3)

Nedelja:
Jeremy Chardy - Marin Čilić
Jo-Wilfried Tsonga - Borna Ćorić

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.