Šport
572 ogledov

Federer izgubil, občinstvo se spravilo nad nasprotnika

Aleksander Zverev Epa
Alexander Zverev se je preko Rogerja Federerja uvrstil v finale Londona.

Enaindvajsetletni Nemec Alexander Zverev je prvi finalist zaključnega turnirja sezone v Londonu. V polfinalu je premagal Švicarja Rogerja Federerja s 7:5 in 7:6, v finalu pa se bo srečal z zmagovalcem dvoboja med Srbom Novakom Đokovićem in Južnoafričanom Kevinom Andersonom.

Kljub veličastni zmagi nad enim izmed največjih teniških igralcev vseh časov pa Zverevu ob zmagi ni bilo lahko, saj je bil izžvižgan s strani Švicarjevih navijačev, ki so mu zamerili potezo iz tie-breaka ob rezultatu 3:4, ko je na svoj drugi servis prekinil igro, ker je dečku, ki pobira žogice, ena padla iz rok, kar se po pravilih lahko izkoristi za ponovitev celotne točke.

Zverev je tako dobil nazaj svoj prvi servis, katerega je izkoristil z novim asom, s katerim si je odprl pot k zmagi in uvrstitvi v finale.

Alexander Zverev | Avtor: Youtube Youtube

Poteza mladega Nemca pa ni bila po godu navijačem, ki so ga nagradili s številnimi in glasnimi žvižgi, ki so prizadeli Zvereva, kateri se je v enem trenutku znašel celo na robu solz.

"Najprej bi se rad opravičil zaradi situacije iz tie-brakea. Deček je izpustil žogico in po pravilih sem zaustavil igro. Na mreži sem se opravičil Rogerju, rekel je, da je vse v redu in da sem ravnal po pravilih. Žal mi je, da se je to zgodilo, nikogar nisem želel iznervirati," se je po tekmi opravičil Zverev.

Zverev je sicer šele drugič v karieri nastopil na turnirju najboljših osmih igralcev sezone in se prvič uvrstil v finale, Federer pa je drugič zapored pokleknil na predzadnji stopnički do jubilejnega 100. naslova na turnirjih ATP. V polfinalu je izgubil tudi pred štirinajstimi dnevi v Parizu.

Zverev bo imel v finalu priložnost za svoj deseti naslov ATP oziroma petega v letošnji sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.