Šport
111 ogledov

Češka dominacija se nadaljuje

Katerina Siniakova
Češke teniške igralke tokrat v finalu boljše od Američank.

Čehinje so šestič v zadnjih osmih letih osvojile teniški pokal Fed. V finalu v Pragi so nadigrale oslabljeno reprezentanco ZDA. Češke teniške igralke so tako ekspresno prišle do novega naslova. Prvi dan sta zmagi vpisali Barbora Strycova proti Sofii Kenin in Katerina Siniakova proti Alison Riske, danes pa je tretjo točko domačinkam prinesla Siniakova, ki je s 7:5, 5:7 in 7:5 premagala Keninovo.

Češka na svoje terenu poraza ne pozna že od 2009, hkrati pa je šele prvič v 30 letih premagala najuspešnejšo reprezentanco v tem tekmovanju. ZDA, ki so igrale brez svojih prvih petih igralk na lestvici WTA, so v Prago prišle s sedmimi zaporednimi zmagami nad Češko, vključno z lansko v finalu, ki se je končal s 3:2. Nazadnje so izgubile v finalu 1985.

Kapetanka ZDA Kathy Rinaldi, ki je doživela prvi poraz na klopi v petih nastopih, ni mogla računati na sestri Williams, Sloane Stephens in Madison Keys, na drugi strani pa sta pri Češki manjkali Petra Kvitova in Karolina Pliškova.

A tudi brez njiju je Češka zlahka prišla do enajstega naslova. Šest jih je osvojila v tem tisočletju, pet pa v prejšnjem pod zastavo Češkoslovaške (1975, 1983, 1984, 1985, 1988). Američanke ostajajo pri osemnajstih naslovih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice