Šport
251 ogledov

Bedene: Vse se je zalomilo v aprilskem polfinalu

Aljaž Bedene Epa
Čeprav je trdno zasidran med najboljših sedemdeset igralcev na svetu, Aljaž Bedene ni zadovoljen s sezono.

Aljaž Bedene je na zaključni prireditvi Teniške zveze Slovenije izdal, da se je po kratki epizodi razšel s srbskim trenerjem Markom Subotićem in da bo zdaj sodeloval z dobrim prijateljem Gorazdom Gavrilovom. "S prejšnjim trenerjem nisva imela istih pogledov na tenis. Niti na igrišču, niti izven. Sva preveč različna in enostavno ni šlo. Mislim, da je Gorazd prava izbira. Z njim sem že sodeloval pred leti, dobro se poznava in sva res dobra prijatelja," pravi Bedene.

Leto 2018 je začel na 49. mestu, se nato konec februarja in v začetku marca prebil do rekordnega 43., nato zdrsnil na 83., konec pa bo dočakal na 67.

"Upam, da bo leto 2019 uspešnejše. Ne toliko po uvrstitvi, saj sem še vedno relativno visoko in sem razen na enem challengerju igral zgolj na ATP touru, bolj bi si želel več zmag. Jezi me predvsem to, da sem izgubil preveč dvobojev, ki bi jih moral dobiti. Vem, da je za to kriva moja glava, zato zdaj v pripravljalnem obdobju veliko več delam na psihološki pripravi. Upam, da bo v naslednjem letu bolje," je dejal Bedene.

Nato je razložil, kje po njegovem mnenju tiči vzrok za te poraze. "Aprila sem bil v polfinalu Budimpešte. Prvi niz proti John Millmanu sem dobil s 6:2, v drugem pa vodil s 6:5 in serviral za zmago. Vedel sem, da me v finalu čaka Italijan Marco Cecchinato, proti kateremu v petih dvobojih še nisem izgubil. Tedaj sem začel razmišljati, da lahko postanem prvi Slovenec z zmago na turnirju ATP. To breme me je očitno pokopalo in v nadaljevanju sezone sem se prevečkrat spomnil tega trenutka. Sami sebi smo enostavno največji sovražniki," je priznal 29-letni Bedene.

Aljaž Bedene | Avtor: Profimedias Profimedias

Poleg psiholoških težav je imel Bedene tudi nekaj zdravstvenih. Prejšnjo sezono je končal nekaj prej kot običajno, vseeno pa ga je poškodba kolena (tendinitis) toliko ovirala, da v začetku sezone na trdih podlagah ni užival. "Na pesku je bilo veliko lažje in tam smo ugotovili, zakaj imam na trših podlagah toliko bolečin. To smo v nadaljevanju sezone odpravili in pričakujem, da v naslednji sezoni teh težav ne bom imel."

Težave je imel Bedene tudi z vidom. Vrsto let je nastopal s kontaktnimi lečami, ki pa za poklicne športnike niso najboljša rešitev. "Imel sem težave v dvoranah z umetno svetlobo, težave mi je povzročal tudi veter. Kdaj sem enostavno izgubil žogico iz vida, vendar dolgo časa nisem upal na operacijo. Zdaj so v Celju razvili neko novo metodo in mi obljubili, da slabše zagotovo ne bo. Zbral sem pogum in odšel na operacijo. Že zdaj opazim razliko, ko bo oteklina popolnoma splahnela, pa naj bi videl še veliko bolje," pravi Ljubljančan.

Sezono bo Bedene začel v Brisbaneju, jo prav tako nadaljeval v Avstraliji, vključno seveda z odprtim prvenstvom v Melbournu, nato pa bo odšel na pesek v Južno Ameriko. Tam ga čaka novoustanovljen turnir v Cordobi, nato Buenos Aires, kjer je letos igral v finalu, ter Rio de Janeiro. Letos je odigral 21 turnirjev, v 2019 ima predvidenih šest ali sedem več, preizkusil pa se bo tudi med dvojicami.

"Dobro je vsake toliko odigrati kakšen dvoboj dvojic. Tako bom prišel na Davisov pokal bolje pripravljen, saj si z ekipo želimo uvrstitve v višji rang tekmovanja," zaključuje Bedene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.