Šport
26 ogledov

Tenisaču doživljenjska prepoved

teniška žogica roland garros pesek igrišče tenis EPA
Nekdanji japonski teniški igralec in trener Junn Mitsuhashi je bil spoznan za krivega prirejanja izidov, zaradi česar se ne bo smel več ukvarjati s tenisom.

Mednarodna organizacija za integriteto v tenisu TIU je prožila preiskavo, v kateri je odkrila, da je Mitsuhashi prišel v nasprotje s pravili teniškega protikorupcijskega pravilnika. Med drugim je drugim igralcem dajal nespodobne ponudbe in jih silil, da so goljufali, sam pa je vplačeval stave na teniške dvoboje, za nameček pa je zavrnil tudi vsakršno sodelovanje s preiskovalci TIU, kar je že samo po sebi prekršek, je omenjena organizacija sporočila v izjavi za javnost.

Sedemindvajsetletni Mitsuhashi je v svojo mrežo ujel južnoafriškega igralca Joshuo Chettyja, s katerim je nekoč celo sodeloval kot trener, ter ga prepričal, da je stopil do drugega igralca na mladinskem turnirju ITF serije futures v Stellenboschu v Južnoafriški republiki novembra 2015. Neimenovanemu igralcu je nato res ponudil 2000 ameriških dolarjev za slabšo predstavo v posamični konkurenci in 600 dolarjev za slabšo predstavo v konkurenci dvojic. Slednji je Chettyja tudi prijavil, tako je zadeva tudi prišla pod drobnogled preiskovalcev.

Mitsuhashi se ni ustavil le pri tem. Nato je vprašal še enega neimenovanega drugega igralca, da bi priredil izid dvoboja na turnirju futures v nigerijskem Lagosu. Mitsuhashi, ki je bil ob koncu leta 2015 na 1997. mestu lestvice ATP, je vplačal 76 stav oktobra in novembra istega leta, čeprav pravila igralcem izrecno prepovedujejo vplačevanje stav. Chetty je bil po ločeni preiskavi TIU septembra lani kaznovan z dosmrtno prepovedjo tekmovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.