Šport
3197 ogledov

Tenisaču dosmrtna prepoved igranja

wimbledon, tenis, igrišče EPA Simbolična fotografija.
Konec kariere nekoč obetavnega mladinca.

Egiptovski teniški igralec Karim Hossam je bil zaradi manipulacije in prirejanja izidov na tekmovanjih pod okriljem svetovnih teniških zvez kaznovan z dosmrtno prepovedjo igranja, poročajo agencije.

Odločitev je v torek potrdil odbor za integriteto tenisa v Londonu (TIU), ki so ga močne teniške zveze ustanovile prav z namenom preprečevanje manipulacije izidov v tenisu, še zlasti na nižjih ravneh tekmovanja. Štiriindvajsetletni Egipčan bo moral ob tem plačati tudi denarno kazen v višini 15.000 dolarjev.

Hossam je trenutno na 1136. mestu lestvice ATP, najvišje pa je bil septembra 2013, ko se je povzpel na 337. mesto. Nase je opozoril že v mlajših letih, ko se je zavhitel na 11. mesto mladinske računalniške lestvice.

Doživljenjska prepoved stopi v veljavo takoj, tenisač pa se ne sme več udeležiti nobenega tekmovanja pod okriljem Mednarodne teniške zveze (ITF), Združenja teniških profesionalcev (ATP) ali drugih zvez.

Hossam se lahko na odločitev pritoži na Športno razsodišče (Cas) v Lozani.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice