Šport
126 ogledov

Hercogova kot Kvitova in Šarapova

polona hercog wimbledon 2017 EPA
Polona Hercog je z Wimbledonom opravila po 66-ih minutah.

Belgijka Alison Van Uytvanck je v uvodnem krogu teniškega turnirja za grand slam v londonskem Wimbledonu ekspresno odpravila edino Slovenko v posamični konkurenci Polono Hercog. Po dobri uri se je 47. igralka sveta, na lestvici je 17 mest višje od Hercogove, veselila zmage s 6:2 in 6:2.

Feliciano Lopez Grand slam Šport Lopez boljši od velikega Federerja

Van Uytvanckova bo v drugem krogu igrala z branilko naslova 24-letno Španko Garbine Muguruza. Tretja nosilka letošnjega tekmovanja je v uvodnem nastopu po uri in pol igre v dveh nizih s 6:2 in 7:5 ugnala 136. igralko sveta Britanko Naomi Broady.

Za največje presenečenje drugega dne Wimbledona je poskrbela Belorusinja Aliaksandra Sasnovič, ki je s 6:4, 4:6 in 6:0 izločila nekdanjo dvakratno zmagovalko na sveti travi Čehinjo Petro Kvitovo.

Med zvezdnicami se je poslovila nekdanja številka ena Rusinja Marija Šarapova. Zanjo je bila usodna rojakinja Vita Djačenko, ki se je veselila zmae s 7:6 (3), 6:7 (3) in 4:6. Po treh urah dvoboja je tekmo z dvojno napako na servisu odločila prav Šarapova in rojakinji, ki se je v glavni del uvrstila preko kvalifikacij, omogočila napredovanje.

Brez večjih težav se je v drugi krog uvrstil zmagovalec 17-ih grand slamov Španec Rafael Nadal. S 6:3, 6:3 in 6:2 je izločil 127. igralca na lestvici ATP Izraelca Dudija Selo. Nadal igra za svojo prvo wimbledonsko lovoriko po osmih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.