Šport
269 ogledov

Bedene dobil triurni maraton

Aljaž Bedene Epa
Uspešen začetek za slovenskega teniškega igralca.

Aljaž Bedene je dobil uvodni dvoboj letošnjega teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. Ljubljančan je premagal domačina Camerona Norrieja v štirih nizih z izidom 4:6, 7:6 (4), 7:6 (4), 6:4. Dvoboj je trajal dve uri in 49 minut. Bedene v 2. krogu čaka boljšega iz dvoboja med Moldavcem Albotom in Špancem Carrenom Busto.

Slovenijo med moškimi sicer zastopa le Bedene. Ljubljančan je pred leti slovensko reprezentanco zamenjal za britansko, ko je sprejel tudi britanski potni list. V konkurenci posameznic bo nastopila Polona Hercog. V konkurenci parov bosta zaigrali še Andreja Klepač in Katarina Srebotnik, med mladinkami pa Nika Radišič.

Federer uspešen

Rekorder po številu osvojenih grand slamov Roger Federer je pričakovano brez oddanega niza začel turnir v Wimbledonu. Branilec naslova je na osrednjem igrišču napad na wimbledonsko krono začel z zmago proti Srbu Dušanu Lajoviću z izidom 3:0 v nizih, s 6:1, 6:3, 6:4.

Šestintridesetletni švicarski as lovi v Wimbledonu svojo že 21. lovoriko na turnirjih za veliki slam. Z devetim pokalom zmagovalca Wimbledona bi se izenačil z absolutno rekorderko po številu osvojenih naslovov v posamični konkurenci v Wimbledonu Čehinjo Martino Navratilovo, zdaj naturalizirano Američanko. Prvo oviro je preskočil v 79 minutah. V drugem krogu se bo pomeril s Slovakom Lukašom Lackom.

"Res sem srečen, ker sem znova tukaj v Wimbledonu. Lahko sem samo užival, ker sem tako dobro začel. Ko tako dobro začneš, prvi, drugi niz, lahko samo uživaš v trenutku," je bil poetično in sentimentalno razpoložen Federer.

Bolj kot s samo uvodno zmago je Švicar zanimanje medijev požel z novim opremljevalcem ter stilskim izzivom. Po dveh desetletjih v majici, hlačkah in čevljih ameriškega proizvajalca Nike je Federer v Wimbledonu nastopil v dresu japonskega športnega velikana Uniqlo.

Naprej tudi Serena Williams

Svoj nastop je že opravila Serena Williams, ki se v teniške arene vrača po rojstvu hčerke in ki je že pred turnirjem poskrbela za nekaj vroče krvi. Organizatorji Wimbledona so jo postavili na 25. mesto, čeprav je njena uvrstitev na lestvici WTA šele 183. Mlajša od sester Williams (36 let), ki je podoben status uživala tudi v Parizu, kjer je prišla zgolj do osmine finala, je v prvem krogu pričakovano odpravila Nizozemko Arantxo Rus, ki je na 107. mestu svetovne lestvice.

Williamsova, ki se je v Wimbledon vrnila po dveh letih, se je za dobljeni prvi niz morala kar potruditi, saj je oddala pet iger. Nazadnje, ko je leta 2016 nastopala v Londonu, je turnir tudi dobila. Williamsova ima v Wimbledonu že sedem posamičnih šampionskih velikih krožnikov.

Že prvi dan se je od turnirja poslovilo nekaj nosilcev, med njimi sta bila najvišje na lestvici favoritov četrta nosilka Američanka Sloane Stephens, ki jo je z 1:6, 3:6 presenetila Hrvatica Donna Vekić, ter šesti nosilec Bolgar Grigor Dimitrov, ki ni bil kos švicarskemu veteranu Stanu Wawrinki, ki je nazaj v karavani po poškodbi kolena in je uvodni dvoboj dobil po štirih nizih z 1:6, 7:6 (3), 7:6 (5) in 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice