Šport
186 ogledov

Slovenka najboljšo uvrstitev nadgradila še z zmago

Dalila Jakupović
Slovenska teniška igralka premagala osmo nosilko turnirja.

Tretja najvišjeuvrščena slovenska teniška igralka na lestvici WTA Dalila Jakupović je odlično začela priprave na tretji grand slam sezone v Wimbledonu. V uvodni preizkušnji na travnati podlagi na turnirju v Nottinghamu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev je premagala Italijanko Camilo Giorgi s 7:6 (4) in 6:2.

Jakupovićeva, ki je ta teden dosegla svojo najvišjo uvrstitev na lestvici WTA - 118. mesto, je 57. igralko sveta in osmo nosilko turnirja nadigrala v uri in devetih minutah. V prvem nizu je od 71-odstotnem prvem začetnem udarcu in petih asih osvojila pet točk več od tekmice (39:34), v drugem pa je izkoristila obe "break" žogi in slavila s 26:16 v osvojenih točkah.

Sedemindvajsetletna Jeseničanka, ki bo v Nottinghamu nastopila tudi v konkurenci dvojic skupaj z Avstralko Hon Priscillo, se bo v drugem krogu pomerila s Poljakinjo Frech Magdaleno, 119. igralko na svetu.

Tamara Zidanšek WTA Šport Rekordne uvrstitve treh Slovenk

Bedene in Hercogova poražena na Nizozemskem

Na teniškem turnirju v Hertogenboschu pa sta nastopila oba najboljša slovenska predstavnika. Aljaž Bedene je izgubil med posamezniki, Polona Hercog pa v parih.

Bedene, 70. igralec na svetu, se na travnati podlagi ni znašel proti Romunu Mariusu Copilu (97.). Po dveh izenačenih nizih, ki sta trajala skoraj dve uri, je v tretjem izgubil s 3:6 in tako končal z nastopi. To je zanj že tretji poraz v uvodnem krogu na zadnjih štirih turnirjih; v štartu se je poslovil tako v Istanbulu kot pred dvema tednoma v Parizu.

Polona Hercog se je za turnir, kjer se dekleta potegujejo za nagradni sklad v višini 250.000 dolarjev (fantje pa za 686.080 evrov), prijavila v obeh konkurencah. Med dvojicami je nastopila v paru z Aleksandro Krunić iz Srbije ter izgubila proti japonsko-kitajski navezi Rika Fujiwara/Shuai Zhang s 7:10 v hitropoteznem tretjem nizu.

Simoni Halep   Več na: https://www.zurnal24.si/sport/pri-17-letih-zmanjsala-prsi-da-bi-postala-najboljsa-na-svetu-311254 - www.zurnal24.si Pravljičen razplet Šport Pri 17 letih zmanjšala prsi, da bi postala najboljša na svetu

Hercogova (64.) bo v torek nastopila še med posameznicami, njena nasprotnica pa bo Belgijka Elisa Mertens, 16. igralka z lestvice WTA.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.